Od první minuty se hrálo na doraz a rozhodčí se měl co otáčet, aby korigoval dění na ledě. Celkem rozdal 75 trestných minut. Produktivnější byly v nervy drásajícím souboji nakonec Domažlice, které vyhrály 9:6.

„Jsem přesvědčen, že derby proti Klatovům nabídlo pro diváka strhující atmosféru. Kdo přišel, tak určitě nelitoval. Nám se dařilo využívat šance a skórovat. Důležité bylo, že jsme ve třetí třetině soupeři odskočili a dokázali si náskok pohlídat. V zápase bylo k vidění hodně přesilových her a postupem času se nám je dařilo využívat. Vyzdvihnul bych výkon našeho brankáře, který odchytal půl zápasu se zraněním." řekl po utkání domažlický útočník Jakub Faschingbauer.

Kaznějov - Třemošná 1:8.
FOTO: Meteor rozstřílel osmi brankami oslabený Kaznějov

Ten měl lví podíl na výhře svého týmu. Dle zápisu vsítil šikovný útočník pět branek v utkání. Jak sám ale přiznal, bylo to ve skutečnosti o jeden gól méně. „Jednu moji asistenci zaměnili za gól. Naše lajna sehrála výborný zápas. Jsem rád, že se nám dařilo zrovna proti Klatovům. Proti nim to obzvlášť potěší," pokračoval s úsměvem střelec Domažlic.

Rivalita mezi oběma týmy v posledních letech ještě narostla, což ukázal samotný zápas.

„Počet trestů odpovídal vypjatosti utkání a s tím spojené agresivity. Navíc je mezi námi velká rivalita, která vždy zaručuje oku diváka lahodící pohled. Prostě derby jak se sluší a patří," dodal Faschingbauer.

V příštím zápase Domažlice přivítají Kaznějov. „Doufám, že tento výkon nás nakopne a budeme v takovém hokeji pokračovat i nadále," věří Faschingbauer.

Roman Přikryl obléká v letošní sezoně dres prvoligových Litoměřic
Přikryl: Jsem rád, že je tady tolik kluků z Plzně

Domažlice - Klatovy 9:6
Třetiny: 2:2, 4:3, 3:1. Branky a nahrávky: 12. Mirovský (Faschingbauer, Polata), 13. Baxa (Faschingbauer), 26. Faschingbauer (Polata), 28. Kulhánek, 30.- Faschingbauer (Baxa), 34. Faschingbauer (Polata), 47. Faschingbauer (Baxa), 52. Šíma, 55. Říha - 8. Pitel (Vávra), 16. Babka (Hochman), 31. Čuban (Vizinger, Rückl), 37. Babka (Kubeš), 39. Kubeš (Vizinger), 59. Valečka (Pitel).
Sestava Domažlic: Květoň - Kulhánek, M. Blažek, Kobes, Starý, Šperl - Mirovský, Polata, Morawetz, Baxa, Šíma, Říha, Faschingbauer.

Ostatní výsledky: Kaznějov - Třemošná 1:8, Cheb B – Sokolov B 2:4, Rokycany – Tachov 13:6.

Následující program: sobota od 15.45: Klatovy - Mariánské Lázně, 17.00: Nejdek - Rokycany, 17.30: Tachov - Cheb B, 19.00: Domažlice - Kaznějov, 20.00: Sokolov B - Třemošná.

Tabulka krajské hokejové ligyTabulka krajské hokejové ligyZdroj: Deník/Dominik Rejthar

Michal Houdek se usadil v Porubě a patří k nejvytěžovanějším obráncům slezského celku. Zároveň je však kdykoliv připraven se zastat spoluhráče a nechat promluvit své pěsti
Houdek: Nemůžu se dočkat, až zase shodím rukavice