Nepovedený začátek a pak tvrdá lopota. Hokejisté Škody Plzeň v úterní dohrávce 18. extraligového kola přemohli předposlední Chomutov ve svižném souboji 3:2. Ve vzájemných zápasech s Piráty bodovali Indiáni podesáté v řadě, ale na čtvrtou výhru po sobě v běžící soutěži se nadřeli.

Škodovka dvakrát dotahovala náskok soupeře a zápas otočila k vítězství až v úvodu třetí třetiny. Přitom domácí jako favorité začali ofenzivně, ale akcím chyběla rychlost a vázla souhra. Jako by se na Indiánech projevil náročný program minulých dní.

A Chomutov, který předtím u soupeřů čtyřikrát vyhrál, zlobil zejména z rychlých protiútoků.

Hned ve třetí minutě po nájezdu dvou na jednoho trefil Stránský plzeňskou tyčku. Škodovka následně nepotrestala ani Dudův faul, naopak vyloučený hráč po návratu otevřel skóre.

Tyčkařka Ptáčníková porodila dceru Terezku.
Tyčkařka Ptáčníková porodila dceru Terezku

To Vantuch našel přesným pasem rozjetého Dudu, ten se natlačil přes obránce a švihem z pravého kruhu prostřelil Frodla. I potom se domácí dostávali k ohrožení Peterse v chomutovské brance ojediněle. A to měli 37 sekund výhodu pět na tři.

V závěru třetiny mohl vedení hostů zvýšit ještě Sklenář, ale gólman Frodl stihl puk skrýt pod tělem. Hned po pauze Indiáni srovnali. Odražený kotouč si v útočném pásmu vzal Němec, prodral se přes obránce a zblízka napodruhé gólmana prostřelil.

Jenže přišel další smolný moment domácích. Peters se stihl přesunout proti Preisingerově dorážce a chvíli poté po chybě v domácí defenzivě zametl puk do branky T. Svoboda.

Teprve pak do toho konečně Škodovka šlápla a stupňující tlak využil k vyrovnání znovu Němec. Jeho nahození si po zmatcích před Petersem srazil do brány některý z obránců. I ve zbytku druhé dvacetiminutovky se hrálo více před brankou hostů. V závěru ještě škodováci ubránili čtyřminutové oslabení. Přibylo potyček mezi hráči. T. Svoboda vyfasoval trest na dvě plus dvě minuty.

Trest se přenesl do třetí části a výhodu po parádní kombinaci využil Kodýtek. Nejprve trefil tyčku, ale z následné šance už skóroval. Škodovka se snažila vedení pojistit, hostující gólman však všechny situace ustál.

První dva tréninky fotbalistů FC Viktoria na soustředění ve španělské Esteponě provázelo v pondělí příjemné počasí.
Dostal do nosu a má šrám na ruce. Přesto Hořava soustředění chválí

V extralize pátí Indiáni nakonec zápas dotáhli k vítězství a ziskem tří bodů se přiblížili elitní čtyřce z čela soutěže. Už v pátek hostí Indiáni doma Litvínov a v neděli zakončí třetí čtvrtinu základní části v Karlových Varech.

Hlasy trenérů

Ladislav Čihák (Plzeň): Věděli jsme, že nás čeká jiný zápas i jinak nastavený soupeř, než byli ti předtím. Chomutov je sice předposlední, ale venku čtyřikrát vyhrál. O body se rval i u nás. První třetina byla z naší strany katastrofální. Snažili jsme se to uhrát bez pohybu a nevyužili ani přesilovku pět na tři. Máme teď hodně nabitý program, k tomu cestování, přesto se kluci dokázali ještě zmáčknout. V kabině jsme si něco řekli a tým se po první pauze zvedl. Dvakrát jsme dokázali srovnat náskok soupeře a v úvodu třetí třetiny jsme to přetlačili na naši stranu. Urvané vítězství se cení víc, než když někomu naložíte desítku.

Jan Štastný (Chomutov): Začali jsme dobře, vůbec první třetinu jsme odehráli dobře a zaslouženě jsme šli do vedení. Škoda, že gólem neskončil už Stránského brejk. Od druhé třetiny nás ale Plzeň dostala pod tlak a vyrovnala. Ještě jsme se oklepali, dali na 2:1, ale soupeř takovým šťastným gólem srovnal, a pak zápas v přesilovce rozhodl. Jsme zklamaní, ale Plzni gratuluji k zisku tří bodů.

HC Škoda Plzeň – Piráti Chomutov 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Němec (Kodýtek), 32. Němec (Kvasnička), 42. Kodýtek (Kovář, Gulaš) – 7. Duda (Vantuch), 26. T. Svoboda (Růžička, Buchtela). Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 26:16. Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Lučan, Špringl. Diváci: 4554.

HC Škoda Plzeň: Frodl – Pulpán, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, Kaňák, Kvasnička – Pour, Kovář, Gulaš – Straka, Kodýtek, Eberle – Němec, Kracík, Kratěna – Kantner, Preisinger, Indrák. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.
Piráti Chomutov: Peters – Trefný, Knot, L. Kovář, Valach, Jank, Buchtela, Dietz – Marjamäki, V. Růžička mladší, Svoboda – Raška, Sklenář, Stránský – Tomica, Vantuch, Duda – Koblasa, Huml, Havel. Trenér: Vladimír Růžička.

Fotbalistům Viktorie začalo ve španělské Esteponě soustředění.
Domovem Viktorie je španělská Estepona