Domažlice – Třemošná 5:8
Utkání plno zvratů dopadlo nakonec lépe pro třemošenský Meteor, který rozhodl o svém vítězství čtyřmi brankami ve třetí třetině.
„Nebyl to jeden z jednodušších zápasů, ale to jsme čekali. Domažlice mají jednu silnou lajnu, zatímco my to máme více rozložené, což rozhodlo. Obzvlášť poté, co vypadl ze hry, vlivem zranění, domácí Polata. Body do tabulky z Domažlic jsou ceněné. Zatím jsme neprohráli v základní hrací době a z týmu mám dobrý pocit,“ řekl třemošenský Václav Polívka.

Smutek naopak panoval v Domažlicích, kde ani úderná útočná letka nezvládla zvrátit utkání na stranu Chodů.

„Jednoznačně nejtěžší zápas v sezóně. Třemošná má velmi všestranný kádr. Jednotlivé lajny hrají odlišný herní styl a to nám od začátku dělalo problémy, protože v každém střídání musíte přizpůsobit hru tomu podle toho, která pětka proti vám nastupuje.Meteoru se rychle podařilo vstřelit branku, ale my jsme na to dokázali rychle odpovědět dvěma góly, takže jsme druhou třetinu začínali za stavu 2:1. Měli jsme pár zajímavých šancí, ale potom jsme vytvořili dvě zbytečné chyby a obě Třemošná potrestala gólem. Navíc ještě rychle přidali další branku, takže jsem najednou prohrávali 2:4," mrzelo domažlického útočníka Matěje Polatu.

Fotbalisté Viktorie B (na archivním snímku) si smlsli na Petřínu 9:1
Béčko Viktorie deklasovalo Petřín

„Naštěstí jsme ještě do konce třetiny vyrovnali na 4:4 a do utkání jsme se stačili vrátit, ale v poslední třetině nám postupně docházely síly a Třemošné se podařilo několikrát skórovat a my už jsme pouze snížili na konečných 5:8. Je to pro nás ponaučení, že nesmíme dělat zbytečné chyby a držet se herního systému. Jedině tak můžeme vyhrávat utkání s tak kvalitními soupeři," dodal Polata, který nedohrál utkání kvůli nataženým vazům v rameni.


Třetiny: 2:1, 2:3, 1:4. Branky a nahrávky: 13. Řehák (Mirovský, Šperl), 15. Polata (Faschingbauer, Baxa), 37. Šíma (Kulhánek, Baxa), 39. Faschingbauer (Vopelák), 49. Šíma (Švagr) - 4. Koreis (Beran, Polívka), 33. Koreis (Polívka), 33. Davídek (Michel, Smejkal), 35. Polívka (Beran, Slavík), 43. Beran (Dušek), 46. Beran (Blumentrit, Polívka), 52. Polívka (Koreis, Slavík), 60. Šucha (Davídek).
Sestava Domažlic: Květoň - Kohel, Kulhánek, Špirk, Kobes, Šperl, Šíma - Blažek, Mirovský, Toupal, Švagr, Polata, Martinec, Řehák, Vopelák, Baxa, Faschingbauer.
Sestava Třemošný: Štekr (od 40. Č. Sedláček) - Slavík, Smejkal, Šibra, Sedlák, Soukup, Blumentrit - Levora, L. Sedláček, Dušek, Beran, Šucha, Koreis, Davídek, Polívka, Michel, Mainer.

Kaznějov – Rokycany 3:6
„Začátek zápasu byl celkem vyrovnaný, ale poté se projevila síla soupeře, který dal do první pauzy dvě branky. Následně jsme pomohli Rokycanům našimi chybami a dostali je tak do pohodlného vedení. Nám se už pak povedlo jen zkorigovat výsledek,“ mrzelo beka Kaznějova Miroslava Branda.


Třetiny: 0:2, 1:3, 2:1. Branky a nahrávky: 39. Švarc (Sýkora), 45. Švarc (Baďouček, Straka), 48. Švarc, 3. Kocman (Hrubý), 12. Koc, 21. Švík (Kocman), 26. Soukup (Koc, Půst), 31. Matoušek (Krýner), 44. Nový (Hrubý).
Sestava Kaznějova: Holub - Baďouček, Brand, Ruprecht, Urbánek - Švarc, Dobrý, Markov, Mutinský, Straka, Hanzlíček, Komanec, Sýkora, Samek, Hajšman, Potůček.
Sestava Rokycan: Schwarz - Martinec, Půst, Soukup, Hrubý - Nový, Koc, Petr, Švík, Krýner, Matoušek, Geltner, Pondělík, Karbulka, Kocman.

Lokomotiva Plzeň - Slavia 55:125.
Basketbalisté Lokomotivy schytali od Slavie krutou lekci

Nejdek - Tachov 13:4
Tachov odjížděl do Nejdku v okleštěné sestavě kvůli absencím způsobenými zraněními s pouhými 11 hráči. Týmu chyběli zejména obránci a na postu v obraně musel zaskočit útočník Jan Fidler. Po dobrém začátku, kdy se Tachov ujal vedení v 10. minutě a hrál dobrý hokej, přišla studená sprcha v podobě čtyř gólů za necelých pět minut v závěru první třetiny. Do druhé třetiny nastoupil Tachov s odhodláním stáhnout náskok soupeře. Poměrně záhy se podařilo zkorigovat na 4:2. Ovšem zahajující tachovský gólman neměl svůj den a po laciné páté brance byl střídán. Zároveň při tomto góli došlo k faulu hostujícího obránce Bolonina, který byl za úder do oblasti hlavy a krku vyloučen na 5 minut plus do konce utkání.

Následně ještě po dalším faulu útočníka Čadka šel Tachov do tří a Nejdek využil tuto přesilovku na maximum. Nastřílel Tachovu další čtyři góly a zápas byl definitivně rozhodnutý. Poslední třetina přinesla další tři góly Nejdku a Tachovu se podařilo dvěma góly Martina Čadka korigovat na konečný stav 13:4.

„Soupeř byl jasně lepší ve všech směrech. Ukazuje se, že tato soutěž se nedá hrát v takto okleštěné sestavě, kdy vám zbydou dva čistí obránci a ve druhé obraně zaskakují útočníci. Do příštího zápasu by měli již naskočit dva uzdravení beci. Zápasy v takovém tempu se těžko zvládají se dvěma útoky, zvláště pokud se hraje nedisciplinovaně a početná oslabení nám berou příliš sil," vysvětloval Petr Vrána, manažer tachovského týmu.

Třetiny: 4:1, 6:1, 3:2. Branky a nahrávky Tachova: 10. Gažík (Balín), 21. Balín (Čadek), 43. Čadek (Balín), 52. Čadek (Kubeš).
Sestava Tachova: Hliboký (od 40. Marek) - Šmejkal, Raba, Bolonin, Fidler - Chaljavin, Gažík, Jakubec, Roidt, Balín, Čadek, Kubeš.

Tomáš Vnuk (s míčem) dal tři góly.
Interobal porazil belgického mistra. Vnuk slavil narozeniny hattrickem

Následující program: sobota 16.00: Nejdek - Kaznějov, 18.15: Sokolov B - Domažlice, 18.30: Tachov - Klatovy, neděle 14.15: Třemošná - Mariánské Lázně, 17.00: Cheb B - Rokycany.

Tabulka krajské hokejové ligyTabulka krajské hokejové ligyZdroj: Deník/Dominik Rejthar