Pondělní souboj Indiáni prohráli 3:4. Rozhodující momenty souboje se odehrály ve druhé části. Oceláři během chvíle otočili zápas ve svůj prospěch a utekli do dvougólového náskoku, který už Plzeň dokázala jen snížit.

„Šest minut naší lehkovážnosti a malého důrazu nás stálo zápas,“ konstatoval po boji plzeňský trenér Ladislav Čihák.

„Dvě utkání doma jsme si nechali utéci, teď jsme zpátky v sérii,“ těšila třineckého kouče Václava Varaďu.

Oceláři srovnali stav semifinále na 2:2 a série tak zavítá ve čtvrtek do Třince a v sobotu do Plzně.

I včerejší zápas se odvíjel v rychlém tempu a šance se rodily na obou stranách.

V první třetině gól nepadl především zásluhou obou gólmanů, domácího Frodla i Hrubce v třinecké bráně.

Zato ve druhé části se diváci dočkali šesti gólů, čtyři z nich ale skončily v domácí síti.

Přitom Škodovka, za níž poprvé od svého zranění v základní části hrál i bojovník Kratěna, hned z kraje v početní výhodě otevřela skóre. Gulaš přiťukl puk na modrou a Pulpán výstavní bombou prostřelil Hrubce. Brankář nestihl ani reagovat.

Jenže inkasovaný gól jakoby víc nabudil hosty a ti během chvíle stav otočili.

Chmielewski se prohnal po levém křídle, přes Kodýtka se dostal až k Frodlovi a puk zavěsil pod horní tyč. Jen po devíti sekundách Třinec vedl. Hrňovo nahození z rohu dorazil za Frodla důrazný Werek.

Plzeň si vzala oddechový čas, jenže znovu se ocitla v oslabení a vyšachování bránícího kvarteta zúročil zblízka Hrňa.

Pak sice domácí Němec rovněž v přesilovce snížil, jenže po půlce zápasu uplatnil Werek znovu důraz a pod už sedícím gólmanem protlačil puk do sítě. Oceláři vedli opět o dvě branky.

Potyčka před třineckou brankou přinesla vyloučení, výroky sudích se domácím fanouškům nelíbili a zareagovali vulgárním skandováním. To se snažila překrýt hlasitá hudba (plzeňskému klubu kvůli podobným prohřeškům fanoušků v základní části hrozí uzavření stadionu) a část plzeňského kotle na protest opustila stadion. Po pauze se pak příznivci vrátili a začali znovu fandit.

„Chtěl bych poděkovat za celou kabinu těm fanouškům, kteří s námi zůstali celý zápas! Bojujeme o finále a část kotle v druhé třetině odejde? Z toho jsem zklamaný a říkám, že takové fanoušky nepotřebujeme!“ reagoval po zápase útočník Jan Kovář.

Pavel Šour (vpravo) a Tomáš Šálek.
Boxer Šour obhájil český titul. Šálka v ringu vynuloval