Naopak Berani hájící pozici pro předkolo play-off zlomili před reprezentační pauzou sérii tří porážek a brankář Kašík si připsal první čisté konto v sezoně.

Až příliš bylo znát, že Škodovce ubývají hráči. K marodům Strakovi s Eberlem přibyl Kracík, Indiáni souboj na Valašsku absolvovali jen s 11 útočníky a selhávali v koncovce.

Do první šance se hned v úvodu sice dostal plzeňský Gulaš, ale nadvakrát Kašíka nepřekonal.

Zlín zanedlouho přišel v útoku o Okála. Soupeřovo nahození jej zasáhlo do obličeje a arénu opustil v doprovodu záchranářů. V páté minutě se Berani ujali vedení. Po vyhraném buly brankáře Frodla prostřelil Dufek.

Na druhé straně se uvolnil Pour, Kašík ale i jeho pokus kryl. Do šancí se pak dostal Honejsek. Nejprve trefil jen tyč, ale pak po plzeňské chybě v rozehrávce a Kubišově přihrávce pohotově zvýšil na 2:0.

Brankář Tomáš Král z Litoměřic rozšíří od středy řady plzeňských hokejistů.
Hokejová Škoda dopsala na soupisku sedm hráčů

V závěru třetiny nevyužili hosté přesilovku a po pauze bylo se Škodovkou zase hůř.

V čase 23:16 po Sedláčkově teči zblízka vedli Berani už o tři góly. Naopak Plzeň dál ztroskotávala na Kašíkovi.

Gólman se stihl přesunout proti Němcově střele a zlikvidoval i Heřmanovu tutovku.

A když Gulaš nabil před zlínskou branku Zdráhalovi, domácí klec se už předtím pohnula. Za úmyslné posunutí pykal Žižka, ale Škodovka ani ve třetí výhodě nesnížila.

„Nevím, čím si to vysvětlit, ale poslední dobou s námi každý gól zamává. Venku snad ještě víc a pak z toho jsou takovéto zápasy,“ litoval útočník Vojtěch Němec.

Do konce třetiny mohli Berani luxusní náskok ještě zvýšit, ale Řezníček po Claireauxově ráně minul odkrytou branku.

Hned na začátku třetí části však Honejesk přidal z dorážky čtvrtý gól a o vítězi bylo rozhodnuto. Ještě se strhla bitka mezi Jankem a Kubišem. A i když se Plzeňští snažili o čestný úspěch, nebylo jim přáno.

„Nebyli jsme horší. Zlín byl jen efektivnější v koncovce a využil své šance. Průběh zápasu mu šel na ruku. Kluci chtěli a byli na rozdíl od zápasů v minulém období nachystaní se o výsledek porvat,“ hodnotil zápas plzeňský asistent Jiří Hanzlík.

„Srazily nás individuální chyby a nedůraz u obou brankovišť. Co se týče bojovnosti a nasazení, tak tam problém nebyl,“ přidal svůj názor Němec.

Další zápas sehraje Škodovka v úterý 11. února, kdy doma od 17.30 hodin hostí v derby Karlovy Vary.
 
PSG BERANI ZLÍN – HC ŠKODA PLZEŇ 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Dufek (Claireaux), 16. Honejsek (Kubiš), 24. P. Sedláček (Herman, Řezníček), 44. Honejsek (Claireaux, Ferenc).
Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Rampír, Axman.
Vyloučení: 4:3.
Bez využití.
Střely na branku20:32.
Diváci: 4 706.
Nejlepší hráči: Doplníme později.
PSG Berani Zlín: Kašík – Žižka, Nosek, Freibergs, Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Buchta – Köhler, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Fryšara – Herman, Claireaux, Dufek – Kubiš, P. Sedláček, Gazda. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Pulpán, Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Houdek – P. Zdráhal, Mertl, Gulaš – Kantner, Kodýtek, Pour – V. Němec, Kolda, Rob – Heřman, Vracovský.. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Ilustrační foto
Talent vyhrál v Novém Veselí a upevnil si vedení v extralize