Škodovka se sice po pátém souboji ujala vedení 3:2 na zápasy, ale mečbol v šesté bitvě extraligového play-off neproměnila. Indiánům čtvrteční zápas na Hané vůbec nevyšel.

Utkání prohráli 1:4, v sérii je srovnáno 3:3, a o posledním účastníkovi semifinále tak rozhodne až sedmý duel v sobotu znovu v Plzni (začátek v 17.00 hodin).

První třetina toho ve čtvrtečním večeru příliš nenapověděla.

Hned v úvodu zahrozil bekhendem plzeňský Pour. Aktivitu vyvíjeli i domácí, ale k vážnějšímu ohrožení Frodla v brance hostů se nedostávali. Rušný byl až závěr třetiny. Škoda hrála přesilovku, ale byl to Frodl, který čelil dvakrát domácím nájezdům. Do Strapáčova zakončení ale stihl gólman vložit beton a poradil si i s Ostřížkovým pokusem.

Domácího brankáře Konráda v pokračující výhodě sice prostřelil Kracík, jenže trefil jen tyčku. Před pauzou hosté znovu chybovali ve vlastním pásmu, na Frodla najížděl Jergl, ale gólman potřetí v krátké době skvělým zákrokem tým podržel.

V 27. minutě se Plzeň v přesilovce ujala vedení. Čerešňák nahodil puk před olomouckou bránu a Nedorost ho šikovně sklepl do sítě. Domácí to ale zdravě nabudilo a rovněž v početní výhodě odpověděli.

Václav Pech junior.
Valašská rallye zahajuje sezonu. Pro Pecha s Uhlem čtyřiadvacátou

Před indiánskou brankou se puku zmocnil Nahodil a ač atakovaný, tak našel mezeru mezi Frodlovými betony. A o pár minut později Skladaný dostal Kohouty po individuální akci do vedení. U zadního mantinelu se zbavil obránce, najel si na pravý kruh a vypálil přesně pod horní tyč.

Škodovka už své motory přes snahu do maximálního výkonu neroztočila. Naopak Hanáci v čase 42:50 přidali třetí gól.

V přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe zodpovědnost obránce Švrček a nechytatelnou bombou nedal Frodlovi šanci.

Hosté ještě přečkali 40 sekund oslabení ve třech a tlačili se za gólem, jenže v euforii hrající Kohouti náskok drželi.

Plzeň sáhla ještě k dlouhé hře bez gólmana, ale všechny pokusy hostů odvrátil Konrád a Irgl potom zásahem do opuštěné branky zpečetil výhru Olomouce.

Zdeněk Moták (Olomouc): Předvedli jsme výborný výkon ve všech ohledech. Ani gól, který jsme dostali, nás v naší snaze a výkonu nesrazil dolů. Ještě ve druhé třetině jsme otočili výsledek a i v té třetí jsme hráli výborně.

Ladislav Čihák (Plzeň): Možná prvních pět deset minut nebylo z naší strany tak špatných, byli jsme o trošičku aktivnější. I z toho mála jsme dali první gól a vedli jsme. Jenže Mora pak byla ve všem lepší a zaslouženě zápas otočila k vítězství. Před námi je sedmý zápas doma, a tam se o postup porveme.

HC OLOMOUC – HC ŠKODA PLZEŇ 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Nahodil (J. Knotek, Jergl), 38. Skladaný (Nahodil, Ondrušek), 43. Švrček (J. Káňa), 58. Irgl (Strapáč) – 27. Nedorost (Čerešňák, Jan Kovář). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc Kolouch (Olomouc) 10 minut. Využití: 1:1. Střely na branku: 38:22. Diváci: 5 500 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Jan Švrček – Václav Nedorost.
Stav série: 3:3.
HC Olomouc: Konrád – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, J. Galvas, Švrček, Dujsík – Ostřížek, J. Knotek, Jergl – Burian, Strapáč, Irgl – Laš, Nahodil, Skladaný – J. Káňa, Kolouch, Holec. Trenéři: Tomajko a Moták.
HC Škoda Plzeň: Frodl – Moravčík, Čerešňák, Allen, Jones, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Jan Kovář, Gulaš – Pour, Kracík, Indrák – V. Němec, Preisinger, Stach – Straka, Kodýtek, Eberle. Trenéři: Čihák, Hanzlík a Špaček.

Školy posílaly fotbalistům videovzkazy. Viktoriáni pak navštívili 34. ZŠ v Plzni.
Viktorka do škol: Nejlepší videovzkazy posílali žáci 34. ZŠ Gerská