Brňané však v play-off dokázali zvítězit ve dvanácti zápasech v řadě a hodlali svou úspěšnou sérii prodloužit.

Po trochu opatrném začátku to byl domácí Hynek Zohorna, který poslal na Svobodu od modré hodně nebezpečnou, kterou plzeňský gólman s námahou vyrazil. Vzápětí Plzeň kontrovala, když si Čiliak připsal důležitý zákrok proti jedovaté dorážce Kubalíka z levého kruhu. Do dvou obrovských šancí se dostal také Denis Kindl.

Na konci 14. minuty byl vyloučen za vysokou hůl brněnský Barinka, ale hosté první početní výhodu nevyužili. V závěru třetiny byli Plzeňané aktivnější, ale v poslední minutě udeřilo na druhé straně. Nečas předvedl svoji rychlost, přebruslil oránce Plzně a předložil puk před odkrytou svatyni Hynku Zohornovi, který už měl s dorážkou jednoduchou práci – 1:0.

Zápas 19. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava vs. FC Viktoria Plzeň, 4. dubna 2018 v Ostravě. (vlevo) Denis Granečný a Řezník Radim.
Viktoria v dohrávce s Baníkem remizovala

Vědoma si jednobrankového manka, zahájila Plzeň druhou třetinu náporem. Ten ale již ve třetí minutě zastavila přesilovka domácích, když na trestnou lavici putoval za podražení Kubalík. Domácí si vytvořili tlak až v závěru, ale druhý gól nepřidali. Poté se v šanci ocitl Mertl, který vyhrál rychlostní souboj s Gulašim, ale s jeho bekhendovým zakončením si Čiliak poradil.

Těsně před polovinou utkání vyfasoval trest za sekání Indrák. Plzeň oslabení přestála a za svou snahu byla vzápětí odměněna. Od modré vypálil Michal Moravčík a jeho střela skončila pod horní tyčkou Čiliakovy svatyně – 1:1.

Na přelomu druhé a třetí třetiny měli domácí třetí početní výhodu, ale Plzeň se ubránila. Vzápětí se do šancí dostali Hruška a po něm Holík, ale na Svobodu nevyzráli. Kometa se však přece jen dočkala. Ve 49. minutě vyslal Mallet do brejku dalekonosným pasem Vondráčka a ten svůj výpad zakončil střelou ke vzdálenější tyči. Radost domácích však neměla dlouhého trvání.

Přesně o čtyřiatřicet vteřin později bylo vyrovnáno! Moravčíkovu střelu z levého kruhu vyrazil Čiliak před sebe a číhající Milan Gulaš dorazil puk za záda slovenského gólmana Komety.

Plzeňané byli v závěru aktivnější, dostali Kometu pod tlak, ale štěstěna se k nim otočila zády. V poslední minutě třetího semifinále se rozjel proti dvěma hráčům Plzně Erat, prohodil puk mezi nimi, šikovně se přes ně vnější stranou protáhl a přesně v čase 59:03 následně tváří v tvář bekhendem překonal Svobodu. Hosté si vzali oddechový čas a zkusili power-play, ale stav se již neměnil.

Plzeňský obránce Michal Moravčík, který dal první gól, ale byl také u rozhodující inkasované branky, neskrýval obrovský smutek: „Jak se cítím? To ani nemůžu říct, protože byste mě vypípali,“ konstatoval hořce před televizní kamerou. „Je to hrozný pocit. Ve čtvrtek ale musíme zvednout hlavy, naši skvělí fanoušci si zaslouží, abychom sérii ještě vrátili do Plzně.“
Zítra čeká borce obou týmů čtvrtý semifinálový zápas, ve kterém si Brno již může zajistit postup do finále, hraje se od 17.00 hodin.

Mladší dorost získal stříbrné medaile.
Mládeži hokejové Škody Plzeň cinkly čtyři medaile