V konkurenci devíti celků z Plzeňského kraje ztratili domažličtí hokejisté v úvodní fázi soutěže body pouze ve čtyřech utkáních. To jim zajistilo se ziskem 38 bodů vítězství a automatický postup do semifinále.

V něm přivítají již v sobotu v 19:45 na zimním stadionu v Domažlicích HC Meteor Třemošnou, která ve čtvrtfinále trošku překvapivě zaskočila HC Rebel Město Nejdek. Ze šesté pozice tabulky totiž po výhrách 3:0 a 5:3 s přehledem postoupila do dalších bojů vyřazovací části, a může se tak těšit na semifinálový duel s lídrem soutěže. Tým, který během základní části nastřílel pouhých 75 branek, se postaví proti kanonýrům z Domažlic, kteří konto soupeřů zatížili 123 brankami. Zároveň se v dosavadním průběhu soutěže Domažličtí můžou pochlubit druhou nejlepší obranou. Role papírového favorita je tak vcelku jasná. Domažličtí hrají prim i v kanadském bodování, kde v elitní destíce najdeme hned čtyři jejich hokejisty.

Při své premiérové účasti v krajské lize se nový domažlický oddíl rozjel k výborným výkonům, kdy ho bylo velmi těžké zastavit. Cílem domácích hokejistů je jediné – navázat na vydařené výkony a ovládnout play off. Další krok mohou udělat již v sobotu, kdy s Třemošnou zahájí semifinálovou bitvu, ve které se hraje na dvě vítězná utkání. Všichni fanoušci hokeje jsou zváni v sobotu večer na domažlický zimní stadion.

Z pohárového utkání Benfiky proti Tlumačovu.
FOTO: Benfika otočila pohárové derby s Tlumačovem