AHC Retro bylo ve skupině B společně s HC Eagles Ostrava, HC Elben CB České Budějovice a HC Pilsfans 2009. První soupeř byl loňský finalista HC Ostrava. Retro vlétlo do zápasu a rychle šlo do vedení 3:0. Ostravu rychlý úvod zaskočil, ale postupem času hru vyrovnala a dala také góly. Retro si však vedení udrželo a těsně vyhrálo 4:3. Ve druhém zápase přehrálo Retro soupeře z Plzně HC Pilsfans 2009 hladce 4:1 a mělo našlápnuto na vítězství ve své skupině. Retro nezaváhalo ani ve třetím zápase a po výhře 5:1 nad HC Elben CB si zajistilo prvenství ve skupině a s 6 body a skóre 13:5 postoupilo do semifinále, kde na něj čekal trojnásobný vítěz a obhájce loňského ročníku SKI Team Kladno.

Tomu vyšel úvod zápasu a jedenáct minut před koncem tohoto semifinále vedl 2:0 a vše nasvědčovalo tomu, že si zahraje počtvrté finále. Retro ale zabojovalo a po třiceti minutách zápas skončil stavem 3:3. Došlo tedy na nájezdy, které Retro vyhrálo, a po dvou letech bylo opět ve finále. Ve druhém semifinále vyhrála HC Eagles Ostrava nad Rozpůleným psem Č.B. 4:2 a bylo rozhodnuto o finalistech i o bojích o třetí místo.

Finále mezi AHC Retro a HC Eagles kopírovalo první vzájemný zápas ze skupiny, ale tentokrát to bylo obráceně. Ostrava se raketovým úvodem dostala do vedení a rozstřílela Retro 5:1. Ale i přes tuto krutou prohru zanechalo i letos AHC Retro Domažlice solidní dojem z přístupu k turnaji a z herního projevu všech svých hráčů.

Závěrečné vyhlášení výsledků a předání cen proběhlo ve FIT Cafe, kde po večeři pokračovala volná zábava. ⋌(jha)

Chodovar Cup 2013

Skupina A: 1. Rozpůlenej pes České Budějovice, 2. SKI Team Kladno, 3. HC Pustá Rybná, 4. HC Cheza´s Brothers Litvínov.
Skupina B: 1. AHC Retro Domažlice, 2. HC Eagles Ostrava, 3. HC Elben CB České Budějovice, 4. HC Pilsfans 2009.

O 5. – 8. místo: HC Elben CB, HC CH. Brothers Litvínov, HC Pustá Rybná, HC Pilsfans 2009. Semifinále: AHC Retro – SKI Team 3:3 (1:0 sn), HC Rozpůlenej pes – HC Eagles Osrava 2:4. O 3. místo: SKI Team Kladno – HC Rozpůlenej pes 3:1. Finále: AHC Retro – HC Eagles Ostrava 1: 5.

Kompletní výsledky a foto na http://ahcdevils-fanousci.blog.cz/1305/rekapitulace)