Extraligový lídr v nedělním utkání 16. kola na Hané nedal gól a po prohře 0:5 přišel o vedoucí pozici. Škodovka klesla na třetí místo, když do čela tabulky se vrátilo Brno, druhý je Třinec. Olomouckým tak vyšla odplata za první vzájemné utkání na západě Čech, v němž Kohouti utrpěli ještě krušnější debakl 0:10. Indiáni sice v neděli nebodovali poprvé po třinácti zápasech, přesto je pětigólová porážka nepříjemnou fackou. Pro Škodovku šlo o čtvrtý zápas u soupeře v řadě, když naposledy v Třinci vybojovali alespoň bod a uhájili první místo. Jenže na Hané tahali od začátku za kratší konec.

V polovině třetiny byl vyloučen Hollweg, po něm ještě Moravčík a domácí půlminutovou převahu pět na tři proměnili ve vedoucí gól. Brankáře Svobodu překonal z dálky Škůrek. V 15. minutě mohl srovnat Gulaš. Projel olomouckou obranou až před Konráda, ale domácího  brankáře nepřelstil.  Stejně jako v následné přesilovce přízemní střelou  snajpr Kubalík. Naopak domácí využili rychlé přečíslení. Holec zprava přihrál na osu hřiště Káňovi a čerstvá posila Kohoutů se prosadila přesným švihem nad gólmanovu vyrážečku.

Podobný scénář pokračoval i v prostřední třetině. Plzeňský Mertl neuspěl z dorážky, Kubalík zase v obrovské šanci přestřelil cíl. Zato domácí přidali třetí gól. Po úniku a následných zmatcích v plzeňské třetině skóroval střelou k vzdálenější tyči Skladaný. Hostům ke snížení nepomohlo ani Lašovo čtyřminutové vyloučení. Kracíkovu ránu zlikvidoval Konrád. Ještě se ale čekalo, že se Škodovka vzchopí, zvlášť když Mora nemá třetí třetiny úspěšné. Jenže Indiáni se na odpověď už nezmohli, naopak v závěru ještě dvakrát inkasovali. Nejprve se po fatální chybě Svobody prosadil Ostřížek a plzeňskou porážku potom zpečetil druhým gólem v zápase obránce Škůrek.

Prohrou zpražená Škodovka zakončí šňůru pěti venkovních zápasů úterním soubojem v Praze se Spartou.

Ilustrační foto
Brno udělilo Akademikům lekci z produktivity