Modrobílí sice hned v úvodu hráli přesilovku, ale do brejku pláchl hostující Beránek a trefou do horního růžku otevřel skóre. A v 15. minutě pak Kofroň po zmatcích před gólmanem Svobodou přidal druhý gól Energie.

Plzeňské šiky to ještě víc ochromilo.

Hosté i po pauze jasně dominovali a k radosti karlovarského trenéra Bruka navýšili skóre na hrozivých 7:0. A to jim ještě jeden gól sudí neuznali, protože puk do sítě zajel odrazem od nohy jednoho z hráčů Energie.

Třetí gól přidal z vrcholu levého kruhu junior Kočí, na 4:0 pro hosty pak zvýšil z dorážky Jiskra a Svobodu v bráně vystřídal Vondraš. Plzeňští trenéři si vzali oddychový čas, ale rozvrat v týmu nezastavili. A nepomohlo ani volání diváků z prořídlých tribun (boj fotbalové Viktorie o Ligu mistrů byl příliš velkou konkurencí) po budíčku. Po čtyřiceti minutách svítila na kostce u Plzně nula a u Energie sedmička.

Před třetí částí se do plzeňské branky vrátil zkušený Svoboda. Hned v úvodu třetiny se konečně z úhlu trefil Schleiss, včera kapitán Škody a plzeňský tým naskočil. Indiáni se drželi daleko víc na puku, šancí před gólmanem Habalem přibývalo a přišly i další góly. V přesilovce se bombou připomněl střelec Blomstrand. Škodovka pak nevyužila půlminutovou výhodu pět na tři, jen Kodýtek rozezněl tyčku klece hostů. Ale v závěru domácí ještě zmírnili výši porážky, když se mezi střelce zapsali Baránek a Lang.

„Je důležité, že jsme za stavu 0:7 našli nějakou tvář a utkání odehráli s nakonec rozumnějším výsledkem,“ uvedl po zápas plzeňský trenér Václav Baďouček.

O druhé pauze ještě za stavu 0:7 na hráče ani nezvyšoval hlas. „Když jsem viděl paniku v jejich očích, tak jsem asi k překvapení všech nekřičel. Snažil jsem se hráče probrat, říct jim, aby hráli jako extraligoví hokejisté. Předtím jsme vypadali, jako kdybychom se sešli poprvé. Všechno bylo špatně, nic nefungovalo. Díky poslední části se ten dojem alespoň trošku zvedl,“ podotkl Baďouček.

Další přípravný zápas sehraje Plzeň ve čtvrtek v Mladé Boleslavi (začátek v 17.00).

Příprava: Škoda Plzeň – Karlovy Vary 4:7

Třetiny: 0:2, 0:5, 4:0. Branky: 42. Schleiss, 45. Blomstrand, 57. Baránek, 59. Lang – 2. Beránek, 15. Kofroň, 21. Kočí, 24. Jiskra, 25. Černoch, 30. Vondráček, 34. Tůma.

Sestava Plzně: Svoboda (24. – 40. Vondraš) – Piskáček, Zámorský, Baránek, Kaňák, Budík, Vitaloš, Kremláček, Houdek – Rekonen, Mertl, Lang – Malát, Kodýtek, Schleiss (C) – Blomstrand, Meyer, Sedlák – Adamec, Bitten, Hrabík – Dvořák.