Zasoutěžit si v různých disciplínách souvisejících s hasičinou přijelo čtyřicet družstev, což čítalo kolem dvou set padesáti dětí.


„Jsem ohromen takovou účastí, která mě samozřejmě těší. Kdybychom to tušili, mohli jsme využít školu, kde by to bylo určitě pohodlnější. Ale i přesto, že je tady trochu chaos, věřím, že to nikomu nebude vadit, protože dobří lidé se vejdou všude,“ řekl starosta Bělé nad Radbuzou Libor Picka.


„Letos se setkání zúčastnila, kromě našich regionálních družstev, i dvě z Tachovska a Klatovska. Nové je také to, že jsou poprvé do soutěže zapojeny i děti předškolního věku, proto jsme museli upravit pravidla, aby hodnocení bylo spravedlivé, což je nové jak pro nás, tak pro rozhodčí.  Jsme moc rádi, že se nám družstva rozrůstají, a proto jim chceme vyjít vstříc,“ řekla Kristýna Knopfová, vedoucí odborné rady mládeže Domažlice.


Dětem nedostatek místa nevadil a s chutí se pustily do soutěžení. Musely uspět jak v disciplínách podle směrnic hry Plamen, což bylo například vázání uzlů nebo určování grafických značek, tak  i ve sportovních disciplínách, jako byl běh třínohých nebo skákání přes švihadlo.


Velkou radost z účasti nejmladších hasičů měl i bývalý vedoucí domažlické odborné rady mládeže Petr Ouřada.
„Jsem šťastný, že se povedlo otevřít kategorii pro děti do sedmi let. Před lety jsem s touto prací začínal a dnes se konečně přišlo na to, že lze i pro nejmenší udělat disciplíny. Protože neumí vázat uzly, uvážou si tkaničku na botách. Místo skákání přes švihadlo přelézají štafličky. Jsem velice zvědav, jak to dnes dopadne,“ řekl Ouřada chvíli po zahájení soutěže.


Mezi nejmladšími si nejlépe vedli Bělští, v kategorii mladších excelovali Spáňovští a první místo v nejstarší kategorii si domů odvezli hasiči z Lomce u Klatov.
První tři družstva v každé kategorii dostala dort, všichni členové družstva medaili a diplom. Ostatní družstva dostala diplom za účast.