Tři nejlepší domácí likéry: Jak si jednoduše vyrobit poklad plný vitamínů Domácí likéry z českých plodů, tedy z šípků, trnek a aronie (odborně temnoplodec, lidově černý jeřáb), nejsou jen… Za jídlem 7. 9. 2024
Je jich všude plno: sezona zázračných pomocníků na hubnutí právě vrcholí Chutnají skvěle a jejich vůně je nezaměnitelná. Rajčata mnoha barev i tvarů teď… Za jídlem 29. 8. 2024 gallery 7
Tajemství tradičního rajčatového salátu: Naučte se recept našich babiček Není lepší čas pro rajčatový salát než právě teď: na konci prázdnin, kdy keříky… Za jídlem 24. 8. 2024
Rakytník je superpotravina plná vitaminů: Jak si udělat sirup nebo med Říká se mu oranžový poklad. Plody rakytníku totiž mají mnohem více vitaminu C… Za jídlem 20. 8. 2024 gallery 10
Jak na chutné a zdravé cuketové zelí: zavařené si ho budete užívat celou zimu Cuketám se na zahradách daří, rostou rychle a využít se dají na mnoho způsobů.… Za jídlem 18. 8. 2024 gallery 5
Jednoduchá finta, která doladí chuť brambor. Používaly ji už naše babičky Když vaříte brambory, zkuste do vody přidat pár kapek octa nebo citrónové šťávy… Za jídlem 13. 8. 2024
Cuketová rychlovka: hotovo je za pět minut a pochutnáte si Cukety jsou skvělou volbou pro každého, kdo chce udělat chutný a přitom rychlý… Za jídlem 11. 8. 2024
play_fill Superpotravina plná proteinů: Je levná, zažene hlad, tuží svaly i kosti Bohatý zdroj bílkovin - běžně dostupný a levný. Zdánlivě obyčejný tvaroh je… Za jídlem 9. 8. 2024
Domácí ostružinová zmrzlina: Jen pár surovin a nepotřebujete zmrzlinovač Ostružiny jsou velmi chutné a zdravé ovoce. Jednou z příjemných možností, jak… Za jídlem 9. 8. 2024
Přejedla se vám ovesná kaše? Dostaňte zdravé vločky do těla jinak Ovesné vločky jsou jedním z hlavních představitelů toho, čemu se říká zdravá… Za jídlem 28. 7. 2024
KVÍZ: Rychlé stravování je fenoménem. Otestujte se, co víte o fastfoodech Kdo by v Česku neznal zavedenou trojici rychlého občerstvení McDonald’s, KFC a… Za jídlem 27. 7. 2024
Drobenkový koláč jako od babičky: s receptem známé foodblogerky ho zvládne každý Drobenka je oblíbená součást různých koláčů a buchet. Drobenkový koláč má však… Za jídlem 25. 7. 2024 gallery 6
Tipy, jak uchovat chuť a vůni rajčat na zimu + jeden bonus pro líné Chuť a vůně čerstvě utržených rajčat, speciálně těch z vlastní úrody nebo z… Za jídlem 23. 7. 2024 gallery 10
Obyčejná zelenina? Možná. Ale pomůže zahnat chuť na sladké a zhubnout Celeru si lidé moc nepovažují. A přitom je to zdroj vitaminů i minerálů, který… Za jídlem 19. 7. 2024
Tři super tipy na nejlepší lák na okurky. Jsou pak chutné, křupavé a nekazí se Nakládané okurky například v sladkokyselém nálevu si sice můžete koupit v… Za jídlem 16. 7. 2024
Dva zajímavé recepty: Oblíbená zelenina snižuje riziko rakoviny i nemocí srdce Rajčata - šťavnatá dobrota různých tvarů i chutí. Těžko si dnes představíme, že… Za jídlem 7. 7. 2024
Zázrak, nebo mýtus? Jablečný ocet vědce zatím nepřesvědčil, kuchaře rozhodně ano Jablečný ocet je již po staletí známý svými léčivými účinky a prospěšností pro… Za jídlem 2. 7. 2024 gallery 6
Cože takhle dát si mocktail. Voňavá letní trojkombinace: meloun, máta, limetka Mocktail neboli koktejl bez alkoholu je přesně to, po čem tělo touží v letních… Za jídlem 26. 6. 2024 gallery 7
Poslední šance na sběr: uchovejte si chuť i vůni a vitaminy na zimu Květy bezu černého jsou učiněný zázrak. Na většině území Česka se ještě stále… Za jídlem 23. 6. 2024 gallery 7
Poslední sklizeň rebarbory před sv. Janem: Nejlepší koláč z ní pekla Sandtnerka Vůně rebarborového koláče by nejspíš vyhrála některé z prvních míst v soutěži o… Za jídlem 21. 6. 2024 gallery 8
Kuličky plné vitamínů: Pomazánka z ředkviček chutně, zdravě, levně a rychle Hledáte tip na zdravou a chutnou večeři nebo svačinu, jejíž příprava vám zabere… Za jídlem 10. 6. 2024
Zdravá svačinka vás zbaví břišního tuku. Oblíbil si ji i britský premiér Sunak Hubnu, hubneš, hubneme… A je nejvyšší čas, protože se nebezpečně rychle blíží… Za jídlem 2. 6. 2024
Černý bez není dobrý jen na sirup. Zkuste voňavou limonádu, nadchne i návštěvy Prozradí ho na metry daleko omamný závan vůně: černý bez bohatě kvete právě teď… Za jídlem 1. 6. 2024 gallery 6
Chřest je zdravý. Známá foodblogerka radí, jak ho připravit snadno a chutně Chřest je zelenina, která velmi prospívá našemu zdraví. Obsahuje důležité… Za jídlem 28. 5. 2024
Šťavnatý a voňavý holandský řízek. Jen jeden je ten pravý, koření budí emoce Figuruje v různých seznamech nejoblíbenějších jídel, bez protestů ho jedí i… Za jídlem 23. 5. 2024 gallery 6
Za málo peněz hodně muziky: Jak si rychle připravit krémovou pórkovou polévku Krémová pórková polévka patří mezi oblíbená jarní jídla. Potěší svou lahodnou… Za jídlem 20. 5. 2024
Co jíst, když nemáte peníze? Ministerstvo práce lidem radí, jak levně vařit Čočková polévka, špagety s rajskou, bezpracný knedlík či strouhankové noky ze… Za jídlem 15. 5. 2024
play_fill Bojujete s jarní únavou? S restartem organismu pomůže obyčejná levná obilovina Venku svítí sluníčko, všude kolem svěží zeleň, rozkvetlé stromy i květiny a vám… Za jídlem 24. 4. 2024 gallery 6
Kačenku českou milují houbaři i kuchaři. Voní, chutná, je zdravá a roste v dubnu Drobná smržovitá houbička se zprohýbaným podlouhlým kloboučkem, voňavá,… Za jídlem 10. 4. 2024 gallery 5
Buchta „Prošívaná deka“: Chutná, vtipná, krásná. A přitom jednoduchá i rychlá Znáte buchtu s úsměvným názvem Prošívaná deka? Patří mezi dobroty, které… Za jídlem 7. 4. 2024
Honí vás mlsná? Chuť na sladké uspokojíte čtyřmi dezerty, po kterých nepřiberete Milujete sladké, ale s vidinou plavkové sezony na obzoru obcházíte cukrárny… Za jídlem 6. 4. 2024
Čočka, která nenadýmá: prospívá zdravým i nemocným, navíc pomáhá s hubnutím Čočka je odedávna důležitou součástí našeho jídelníčku. Je velmi zdravá, na… Za jídlem 5. 4. 2024
Čas barevných vajec končí: Jak z nich udělat chutný vajíčkový salát Barevná velikonoční vajíčka dělají všem koledníkům radost a v košíčku vypadají… Za jídlem 1. 4. 2024
Sklenička vaječného likéru vždy potěší: Jak si připravit skvělý „ajrkoňak“ I když se pití vaječného likéru váže spíše k vánočním radovánkám, své místo má… Za jídlem 31. 3. 2024
Peče se v sobotu a jí v neděli: Jak připravit opravdu dobrý velikonoční mazanec Mazanec, voňavý bochánek s rozinkami a mandlemi, byl vždy neodmyslitelnou… Za jídlem 29. 3. 2024
Krasavec s mašlí: Jak jednoduše upéct dobrého a vláčného velikonočního beránka Lidé, kteří slaví velikonoční svátky doma a potrpí si na výzdobu, určitě vědí,… Za jídlem 28. 3. 2024 gallery 12
Podle pověsti přináší zdraví a chrání před zlem: Jak jednoduše upéct jidáše Velikonoce jsou svátky plné rituálů a symboliky. Kromě náboženských obřadů a… Za jídlem 27. 3. 2024
Také máte předsudky ze školní jídelny? Polévka, kterou někteří zbytečně zavrhli Květáková polévka je chutné jídlo, které je navíc prospěšné našemu zdraví. Jak… Za jídlem 26. 3. 2024
8 důvodů, proč jíst červený zázrak: Je mezi nimi imunita, těhotenství i hubnutí Na luštěniny se řada lidí dívá poněkud s despektem. Není to na místě, protože… Za jídlem 16. 3. 2024
Znáte Ptačí mléko? Recept našich babiček má mnoho podob a je opět populární Ptačí mléko není nápoj, ale sladkost, o které jste možná nikdy neslyšeli. Může… Za jídlem 9. 3. 2024
Hranolky i placky: Hlíza, která snižuje riziko rakoviny a reguluje cholesterol I když se batátům říká sladké brambory, s bramborami nemají nic společného.… Za jídlem 28. 2. 2024
Venku je nečas a vy máte jen staré rohlíky? Jak z nich udělat křupavou dobrotu Jak z gumových rohíků udělat zase měkké a křupavé? Jistě jste už zažili sobotní… Za jídlem 14. 2. 2024
Česká surovina dřív krmila světový trh. Teď vedeme hlavně v její spotřebě Zhruba pětatřicet kilo „čistého“ cukru a dalších čtrnáct kilogramů cukrářských… Za jídlem 7. 2. 2024 gallery 12
Italský chléb chudých: Výbornou focacciu zvládne snadno a rychle i začátečník Bílý chléb, který vypadá noblesně, stejně tak chutná a při nejlepší vůli mu… Za jídlem 6. 2. 2024 gallery 13
Dobrota omlazuje a pomáhá s hubnutím. Předsudky si lidé nesou ze školní jídelny Naše tělo v zimě potřebuje výživnější stravu. Proto je dobré sáhnout po… Za jídlem 4. 2. 2024
Co nepatří do mikrovlnky? Lidé často nemají ponětí, z kterého jídla udělají jed Mikrovlnná trouba patří už čtyřicet let ke spolehlivým kuchyňským pomocníkům. I… Za jídlem 30. 1. 2024
Je levná, podpoří trávení, posílí imunitu a polévku z ní vařila princezna Diana Kdyby měla kořenová zelenina svoji královnu, byla by to mrkev. Je to vitamínová… Za jídlem 23. 1. 2024
Někdo se ji bojí jíst. Přitom podpoří zdraví i hubnutí a dokonce posílí psychiku V zimním období, kdy tělo potřebuje více živin a energie, nám mohou pomoci… Za jídlem 22. 1. 2024
Kuchař ze Zlína vařil pro prezidenta USA. Zazářil i v pořadu MasterChef Michal Buček. Známý český kuchař, který se rozhodl pro práci ve Zlíně. Své… Za jídlem 19. 1. 2024 gallery 5
Jednoduchá polévka našich babiček: Umí skvěle zahnat nachlazení i posílit srdce Snad i vlivem všudypřítomných reklam lidé někdy zapomínají, že opravdu není… Za jídlem 11. 1. 2024 gallery 5