„Neberu to tak, že jsem specialista na pražská „S“. Jsem rád za vstřelený gól a důležité je, že máme tři body,“ řekl Kolář, hrdina šlágru 13. kola fotbalové HET ligy.

Dvaatřicetiletý středopolař připustil, že skalp rivalů je pro něho zadostiučinění . „Dost se o mně pochybovalo a málo lidí mi věřilo. Doufám, že ty góly jsou aspoň malé znamení toho, že ještě něco umím a že jsem ještě přínos pro Plzeň,“ dodal Kolář.

Svoji gólovou střelu z osmnácti metrů na Laštůvku popsal takto: „Před zápasem jsme si říkali, že terén je těžký a je potřeba střílet. Brankář prý střelu neviděl. Viděl jsem, že Laštůvka udělal úkrok do strany, a míč zapadl víceméně doprostřed brány,“ viděl vítěznou trefu Daniel Kolář.

Viktorka v neděli porazila pražskou Slavii.Jediný gól utkání dal Kolář.
Kolář trefil tři body. Viktoria zvýšila náskok na Slavii na 14 bodů

Fotbalistu Viktorie potěšilo, že Viktoria v některých fázích mače Slavii přehrávala. „Napsalo se, že peníze vládnou fotbalu, a že když někdo nakoupí hráče, tak mu to automaticky zaručí vítězství. Jsme rádi, že to dementujeme každým zápasem. I když nemáme takové možnosti jako Slavie, snažíme se hrát dobrý fotbal. Proti Slavii jsme to dokázali, zaslouženě jsme vyhráli, což nás hřeje,“ konstatoval Kolář.

A co pro tým znamenala přítomnost těžce nemocného Mariána Čišovského na tribuně Doosan Areny? „Nevím, co k tomu říct, protože to už nemá s fotbalem nic společného. To, že se Marián přijde podívat jednou na zápas, neznamená, že na něj nemyslíme každé utkání. Je to životní příběh, který nemá s fotbalem nic společného. Fotbal je proti tomu naprostá prkotina. Po tom, co jsem si prožil, tak na Mariána často myslím a držím mu palce. Je z nás největší bojovník,“ vysekl poklonu kamarádovi Daniel Kolář.

MODROBÍLÁ ZEĎ. Na brankáře Miroslava Svobodu nenašel recept ani pardubický kapitán Tomáš Rolinek.
Třetí nula v řadě! Neprůstřelný Svoboda dovedl Plzeň k vítězství