Barvy ruského celku hájil v letech 2016 až 2019 také exviktorián Ondřej Vaněk, jenž po návratu do Česka zakotvil v brněnské Zbrojovce.

Jindřich Staněk při tréninku v rakouském Westendorfu ještě před zraněním.
VIDEO: Podívejte se, jak se zranil Staněk. Tým doplnil mladý Mrózek

V Rakousku už Ufa remizovala s Olympiakosem Pireus z Řecka (1:1), s německým Wolfsbergem se rozešla smírně bez branek a porazila rumunské celky Universitatea Craiova (2:0), Botosani (2:1) i Sepsi OSK (3:1), které minulý týden prověřilo také viktoriány.

Viktoriány čeká v Rakousku další zápas.Viktoria na úvod remizovala s týmem Sepsi 1:1. Zdroj: FCVP/Michal Belšán

Ti měli o víkendu celkem náročný program, žádný volnější režim, ale vždy dvě tréninkové fáze. V sobotu už se k týmu připojil také reprezentační stoper Jakub Brabec, jenž dostal po Euru kratší volno.

„Ale už jsem se těšil zpátky mezi kluky," hlásil z Westendorfu. „Na dopoledním tréninku jsme nacvičovali ofenzivní i defenzivní herní věci, odpoledne pak standardní situace," přiblížil nedělní tréninkovou náplň Joel Kayamba.

Zdroj: Youtube

Ze standardky už se viktoriáni prosadili i proti rumunskému Sepsi (1:1).

„Pracujeme na nich, protože je to velká součást zakončení akcí. Je pravděpodobné, že z nich můžete být nebezpeční v útočné fázi. Jsme rádi, že jsme se po ní prosadili. Chceme v tomhle směru být úspěšní,“ říkal po tomto utkání asistent trenéra Pavel Horváth.

Pro Ufu bude zápas generálkou na start ruské ligy. Utkání se hraje od 17 hodin na stadionku ve Westendorfu a přímý přenos opět můžete sledovat na klubovém facebooku.

Fotbalisté Ústí nad Labem (pruhované dresy) doma porazili Viktorii Plzeň B 1:0.
FOTO: Třetiligové béčko zahájilo přípravu, prohrálo v Ústí