Takhle suverénní jízdu nikdo nečekal. Že by po podzimní části aktuální sezony mohl být v čele tabulky fotbalové I.B třídy Sokol Postřekov se v kuloárech spekulovalo celkem hlasitě, ale o plných deset bodů?

Před sezonou 2019/20 se do kádru áčka podařilo přivést dvacetiletého Jakuba Strnada z Tatranu Chodov a z Německa se vracejícího o tři roky staršího Davida Tumpacha, který prošel například Viktorií Plzeň nebo domažlickou Jiskrou.

„Do téhle sezony jsme šli s tím, že bychom chtěli hrát v horní polovině tabulky a získat na podzim co nejvíce bodů pro jarní klid,“ prozrazuje vcelku skromné cíle mladý progresivní kouč Aleš Wirt.

Podzimní část se ale týmu modrých bojovníků povedla a s deseti výhrami a třemi remízami ji zakončili v čele soutěže jak se říká o parník.

„Protože to na začátku nikdo z nás nečekal, tak samozřejmě jak v týmu, tak v celém klubu panuje velká spokojenost. Chci za to poděkovat všem hráčům, kteří byli součástí áčka,“ spokojeně pokračuje trenér.

Pavel Váchal (uprostřed) z týmu vítězů Golden Cupu 2020 Bílkova tvrz.
Ohlasy z Golden Cupu 2020 v Holýšově

Ale i nadále stojí nohama pevně na zemi: „Uvědomujeme si, že sezona je teprve v polovině a máme před sebou ještě dalších třináct zápasů.“

Své hráče chce logicky na jaro co nejlépe připravit. Do zimní přípravy tým naskočí v sobotu 18. ledna.

„A už 8.února budeme hrát první soutěžní zápas, první kolo Poháru PKFS doma proti Tlumačovu. I příprava kromě soustředění v rekreačním středisku Rybník proběhne převážně v našem domácím areálu, kde máme výborné podmínky,“ libuje si Wirt.

Postřekovské fotbalisty čekají přípravné duely se Startem Bělá, TJ Holýšov, ZD Meclov, béčkem TJ Klatovy či Sokolem Blovice.

„Snažíme se ještě získat optimálně dva nebo alespoň jednoho hráče, abychom měli dostatečně široký kádr na jaro. A náš cíl? Postavení v tabulce samozřejmě něčemu napovídá…,“ nepřímo naznačuje kouč, že postupu do I.A třídy by se klub nebránil. A dodává po fotbalisticku:„Půjdeme zápas od zápasu a soustředíme se sami na sebe.“

Takto vypadaly Pocinovice v únoru roku 2019. Foto: Zdeněk Huspek
Největší investiční akce Pocinovic se chýlí ke konci