V prvním jarním kole totiž tým vedl ještě Horváth a hned pak byla soutěž přerušena. „Že by tam byl nějaký strach nebo obava? To ne! Naopak hrozně se na to těším. Už aby to začalo a hrálo se o body,“ usmál se 37letý Pavel Fořt, jenž jako hráč prošel Plzní, Slavií, ale také zahraničními kluby – Toulouse, FC Brusel, Bielefeldem a Drážďany.

Ani na trenérské lavičce není žádným nováčkem. „Kluky už jsem trénoval v juniorské lize, třetí ligu jsem zažil jako hráč,“ připomněl kouč rezervy Plzně.

Dokonce už se svými současnými svěřenci pár zápasů odehrál, béčko Viktorie se totiž zúčastnilo Letní ligy. „Tu uspořádal Benešov a patří mu za to velký dík, protože pro všechny to bylo složité období a tyhle zápasy nám přišly vhod. Udělal jsem si o hráčích obrázek, připravil jsem si tým pro soutěž,“ vzkázal Pavel Fořt a ještě jedna věc ho na téhle soutěži potěšila.

„Když nám přišli pomoct kluci z áčka, ukázali mladíkům velkou chuť hrát. To bylo nesmírně pozitivní,“ doplnil kouč béčka Viktorie.

Slovenský kouč v plzeňských službách Adrian Guľa v při generálce s rumunskou Universitatea Craiova.
Guľa: Soustředění se vydařilo, ale odpověď dají až soutěžní zápasy

A má celkem jasno o tom, kde by se v tabulce chtěl se svým týmem pohybovat. „Chceme hrát v horní polovině tabulky. Určitě tam není tlak na okamžitý postup,“ reagoval Fořt na otázku ohledně ambicí. „Potřebujeme hlavně mladé kluky dostat do dospělého fotbalu,“ dodal s tím, že bude mít v týmu ještě nedávné dorostence.

Herní systém by měl být podle kouče rezervního týmu hodně podobný tomu, jakým se prezentuje áčko. „To je pro nás priorita, to máme nastavené jasně. Aby tam byla daná návaznost, když jdou kluci trénovat s áčkem, aby to zvládli,“ vysvětloval Fořt. „Výsledky nejsou až tak důležité, i když samozřejmě chceme vyhrávat, dávat góly,“ pokračoval.

Nad tím, že by se ani nadcházející sezona nemusela kvůli pandemii koronaviru dohrát, raději ani nepřemýšlí. „Samozřejmě, že bychom chtěli, aby se všechno odehrálo, ale to neovlivníme. Máme nějaký systém, který pojedeme dál,“ dodal Fořt.