„Ten inkasovaný gól do kabiny nám určitě nepomohl, to byla škoda. Přitom jsme věděli, že si musíme dávat na brejky soupeře pozor,“ nechápal Tomáš Chorý ještě půl hodině po zápase, který plzeňská Viktoria nakonec prohrála 1:2.

Přesto však označil za hlavní příčinu porážky nízkou produktivitu. „Měli jsme tam dost šancí, abychom utkání aspoň zremizovali, nebo dokonce otočili,“ mínil forvard, který byl po hodině hry po souboji s hradeckým gólmanem Reichlem ošetřován. Ale brankář soupeře dopadl hůř, po chvilce si otřesený řekl o střídání. „Nevypadal dobře,“ pronesl pak na tiskové konferenci hradecký kouč Miroslav Koubek, sám bývalý brankář.

Adam Vlkanova z Viktorie Plzeň (vpravo) v souboji s jedním z hráčů Hradce Králové v prvním utkání jarní části FORTUNA:LIGY.
Viktoriáni hned na úvod jara ztratili. Body si odvezl Hradec

Ke střetu s Chorým se vyjadřovat nechtěl. „Měl jsem tu situaci z velké dálky, musím se podívat na video,“ řekl pouze a pochválil náhradníka Bajzu, který všechny plzeňské šance ustál, a přispěl tak k vítězství Hradce.

Fotbalisté Viktorie Plzeň podlehli na úvod ligového jara doma nečekaně Hradci Králové 1:2.Fotbalisté Viktorie Plzeň podlehli na úvod ligového jara doma nečekaně Hradci Králové 1:2.Zdroj: Jindřich Schovanec

Ten podle Chorého plzeňské fotbalisty ničím nezaskočil. „Věděli jsme, že to bude těžký zápas, nikdo nám nedá nic zadarmo,“ přiznal.

„Dobře jsme začali, všechno vypadalo dobře. Měli jsme hodně situací, abychom zápas zlomili. I ve druhé půli jsme mohli dát hnedka na 2:1, Mosquiho střela jen olízla tyčku,“ litoval Chorý. „Bohužel naše šance jsme nevyužili a z rychlým brejků jsme inkasovali dva góly,“ kroutil hlavou.

1. Futsal liga (17. kolo): SK Interobal Plzeň (na snímku futsalisté v červeno-černých dresech) - 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto 27:0.
OBRAZEM: 27:0! Futsalisté Plzně vyřídili Nejzbach a vytvořili nový ligový rekord