„Nalomení nebudou. Přestože tady nejsou diváci, pořád hrají doma a nebudou chtít ze skupiny odejít bez vstřeleného gólu nebo jediného bodu. Určitě se proti nám budou chtít vytáhnout, budou cítit větší šanci bodovat než proti Španělsku nebo Itálii. První prohra je třeba ještě víc namotivuje,“ řekl plzeňský záložník Pavel Bucha, jenž byl při úvodní remíze 1:1 s Itálií vyhlášen hráčem zápasu.

Vzhledem k dosavadním výsledkům je jasné, že utkání proti domácímu Slovinsku hodně napoví o jejich postupových šancích. „Remíza už tentokrát stačit nebude,“ měl jasno fotbalista Viktorie.

Ale trenér českého výběru varuje. „Viděl jsem několik jejich zápasů a vůbec nemají špatné mužstvo. Je to bojovný tým a mají výborné brejkové situace. Výsledky v přípravě dělali solidní,“ upozornil Karel Krejčí na včerejší on-line tiskové konferenci, že Slovinci dokázali remizovat s Německem či Ruskem.

Trenér Petr Štochl na lavičce Talent týmu Plzeňského kraje sleduje dění na palubovce.
Talent hraje na závěr s Jičínem, který mu hrozí v play-off

Nevyloučil ani změny v sestavě. „Nějaké šrámy z prvního zápasu máme,“ připomněl kouč, že Holík odstoupil už v průběhu souboje s Itálií. Mladí čeští fotbalisté chtějí proti Slovinsku, s nímž se potkají i v kvalifikaci o postup na příští Euro 2023, předvést aktivnější výkon než v úvodním duelu.

„Nemyslím si, že budeme pouze dobývat obranný val. I Slovinci chtějí oživit naději na postup a k tomu potřebují vyhrát,“ upozornil Krejčí.

Dva nejlepší týmy ze čtyř základních skupin projdou do osmičlenného play-off, které se bude hrát od 31. května do 6. června.

Zůstanou Češi ve hře?