Chodové v posledním kole prohráli na půdě Litoměřicka 0:2, a tak mají před vlastními fanoušky co napravovat. Svěřencům trenéra Pavla Vaigla ale bude stát v cestě soupeř z kategorie nejtěžších – vedoucí celek z východočeské Chrudimi. „Čeká nás nesmírně těžký mančaft, který v dosavadním ročníku prohrál jen jednou. Na podzim jsme u něj prohráli vysoko 0:7, ale na druhou stranu jsme Chrudim dokázali díky výhře 2:0 vyřadit z Českého poháru. Rozhodně chceme zvítězit,“ má jasno kouč Jiskry Domažlice Pavel Vaigl.

Zkušený trenér navíc hlásí, že oproti poslednímu utkání bude mít k dispozici kompletní kádr. „V Litoměřicku nehráli hráči jako Braun, střelec Došlý nebo mladý Vais a to byla pro nás velmi citelná ztráta. Teď bychom ale měli být v plné síle,“ libuje si domažlický kormidelník.

Stejně jako Domažlice i divizní Klatovy narazí o víkendu na neohroženého lídra své soutěže – na karlovarskou Slavii. Navíc na jejím hřišti. „Víme, že se utká první tým tabulky skoro s tím posledním, ale my předem neskládáme zbraně. Každý zápas chceme vyhrát a o body se porveme i tentokrát. Jen mě mrzí, že nám bude chybět vykartovaný Meszáros, který byl před týdnem proti Jankovu vyloučen, a také Žáček, který si přivodil zlomeninu zánártní kůstky. Obávám se, že pro něj sezona předčasně skončila,“ říká klatovský trenér Michal Čadek.

Ve víkendovém programu jsou také zápasy nejvyšší krajské soutěže. Zajímavý souboj uvidí fotbaloví fanoušci v sobotu ve Vejprnicích, kde domácí rozjetá mašina, která na jaře porazila Žihli i druhé Rokycany, hostí rezervu domažlické Jiskry. Utkání sedmého celku tabulky s pátým začíná v 16 hodin.

Radost Michaela Krmenčíka.
Krmenčík dospal časový posun, fanoušky zve na Boleslav