Podle předsezonních prognóz to měl být v neděli souboj prvních dvou týmů tabulky fotbalové nejnižší oblastní soutěže. Postřekov loňskou nedohranou soutěž suverénně ovládl a posílený tachovský nováček se netají ambicemi na rychlý běh do ještě vyšších pater.

Tachov předpoklady čtyři kola bezezbytku plnil a vedl tabulku s plným počtem bodů a drtivým skóre 25:1.

Postřekov však nečekaně zaváhal s oběma Újezdy. Ve třetím kole doma prohrál s Dlouhým a ve čtvrtém jen remizoval a následně padl na penalty na hřišti Chodského.

Favoritem vzájemného zápasu v pátém kole tak byl rázem tachovský celek.

Hosté sice šli do vedení v 53. minutě Vojtěchem Mrázem, ale na hranici sebeobětování bojující domácí skóre během tří minut otočili brankami Karla Kuželky z penalty (70.) a Jakuba Strnada (73.).

Údržba čapích hnízd se dělá každý rok.
Čápi odletěli, jejich domov ale prošel údržbou

Aleš Wirt (trenér Postřekova):

Jsem spokojený. Kluci bojovali a dřeli na maximum. Tachov je kombinační tým a naše taktika byla rychle je na míči napadat, vyhrávat souboje a táhnout rychlé brejky po křídlech. V utkání se projevilo, že máme široký kádr, takže čtyři chybějící hráče ze základu nahradili stejně kvalitní z béčka. Chceme hrát o postup, a tak je výhra další motivací.“

Jaroslav Pták (trenér Tachova):

„Utkání se hodnotí těžce. Domácí hráli s obrovským nasazením a důrazem a my jsme to chtěli uhrát jen fotbalovostí. Byli jsme techničtější tým, ale neproměnili jsme velké šance. Když jsme vstřelili branku, mysleli jsme si, že přidáme druhou a bude hotovo. Jenže domácí se nevzdali a po obranné chybě jsme hasili požár ve velkém vápně ostrým zákrokem, který rozhodčí vyhodnotil jako penaltový. Stále jsem věřil, že vyhrajeme, ale domácí se tečovanou střelou ujali vedení. Přestože jsme se snažili vyrovnat a měli tlak, neproměnili jsme další šance a prohráli. Za celý zápas jsme se nedokázali vyrovnat se stylem hry domácích, s jejich bojovností a obětavostí. Musíme se poučit a naučit se vyhrávat i v zápasech, kdy se nám nedaří vše hladce…“

Autor: Robert Babor a Jan Vydra