V posledních třech týdnech se fotbalovými kanonýry okresu Domažlice v soutěžích dospělých stávají výhradně hráči okresního přeboru. Minulý víkend si toto ohodnocení vystřílelo duo Jaroslav Krakeš (Česká Kubice) a Miloslav Duchoň (Koloveč B) a ještě před tím Michal Myška z béčka TJ Holýšov. A právě jeho spoluhráč Jiří Loukota ho napodobil v právě odehraném kole.

Zatímco Myška k tomu tehdy potřeboval pět tref do černého, Loukotovi stačily čtyři do sítě domácí rezervy Postřekova při nedělní výhře holýšovského nováčka 5:2.

Šestadvacetiletý holýšovský odchovanec po úvodním gólu právě Myšky z penalty nejprve zařídil ve 35. minutě svému týmu poločasové vedení 2:1. Po další půlhodině zvýšil na 3:1 a když domácí vstřelili deset minut před koncem kontaktní gól, tak je v závěrečné pětiminutovce zbavil naděje na bodový zisk dalšími dvěma brankami.

Jako správný kapitán!

Ano, Jiří Loukota podruhé za sebou vstupoval do utkání s kapitánským céčkem na rukávu dresu s číslem 10.

Pásku od úvodního kola nosilo jeho fotbalové ´dvojče´ Daniel Šagát, ale v 60. minutě zápasu 6. kola proti béčku Chodova ji při svém střídání sundal a od té doby ji za zraněného kamaráda nosí při hře právě Jiří Loukota.

A jako kapitán šel svému mužstvu ve víkendovém 8. kole příkladem, o čemž čtyři přesné zásahy vypovídají dostatečně. Do neděle se totiž v této sezoně ještě střelecky neprosadil. Dana Šagáta tedy v Postřekově zastoupil více než skvěle!

Á propos – Šagát a Loukota.

Ladislav Pelnář oslavil kulatou osmdesátku.
Ladislav Pelnář oslavil kulatou osmdesátku

Nerozlučná dvojice stejně starých (mladých) hráčů, kteří začali v holýšovských žáčcích a v šestnácti letech si na sezonu společně odskočili pod křídla Slovanu Kvíčovice.

Od návratu v srpnu 2011 až dosud nosí už jen holýšovský dres. V letošní sezoně se podělili i o post kapitána. Loukotu to střelecky probudilo.

Jeden povedený zápas ho tak vynesl na 16. místo průběžné střelecké tabulky nejvyšší okresní fotbalové soutěže. Nic moc, říkáte si asi. Ale považte, že během odehraných osmi kol této sezony se do sítě soupeřů trefilo v okresním přeboru už 131 hráčů! V tomto kontextu to je výborné vysvědčení.

Zvláště. když v holýšovském týmu se zařadil hned na stříbrný post za sedmigólovým Michalem Myškou.

Ale fotbal je přece kolektivní sport a jde hlavně o úspěch týmu. Že, kapitáne?