Ve třetí nejvyšší české soutěži, Fortuna:ČFL, domažlická Jiskra odčinila výhrou 1:0 v Písku předchozí domácí porážku v úvodním kole s rezervou pražské Sparty 1:2. V tabulce tak poskočila na sedmé místo a na sobotu odpoledne si pro své fanoušky přichystala další bonbónek. Na domažlický stadion Střelnice totiž dorazí další béčko slavných pražských S, tentokrát dokonce B-tým mistrovské Slavie Praha! Lze tedy očekávat opět zvučná jména v sestavě soupeře, masivní diváckou kulisu (na béčko Sparty dorazilo přes 1800 diváků), pravou fotbalovou atmosféru vytvořenou fandy obou mužstev, oboustranně kvalitní fotbal a snad i nějaký bodový zisk domácích borců. Rezerva Slavie v úvodních kolech vyhrála 7:2 na Admiře Praha a doma zdolala Vltavín 4:1, což jí zajistilo aktuální prvenství v tabulce. Třeba ji z něj sesadí právě Jiskra…

V krajském přeboru účinkuje pětice okresních celků. Spokojenost zatím vládne ve druhých Domažlicích s B-týmem Jiskry (v Nepomuku 5:0, doma s Chotíkovem 2:1) a u pátého nováčka ZD Meclov (4:2 v Holýšově, 3:3 doma s Vejprnicemi). Zbylá trojice však vstup do nové sezony výsledkově nezvládla a seřadila se zatím na konci tabulky v pořadí dvanáctá TJ Holýšov (doma 2:4 s Meclovem, v Nýrsku 0:2), třináctý Start Tlumačov (doma 0:2 se Lhotou a 0:4 s Rapidem Plzeň) a čtrnáctý FK Staňkov (ve Zruči i doma se Stříbrem dvakrát 0:7). A co naše zástupce čeká ve víkendovém třetím kole? Na domácím trávníku bude hrát pouze Holýšov, který v neděli v okresním derby přivítá Tlumačov. Jistotou tak je, že alespoň jeden z této dvojice získá své první podzimní body. O den dříve se na hřištích soupeřů představí rezerva Domažlic ve Zruči, Meclov v Nepomuku a Staňkov v Horní Bříze. Lehké to nebude mít nikdo z nich, navíc Tlumačov a Staňkov se budou pokoušet o premiérový podzimní gól…

V I.A třídě velice příjemně překvapil v úvodním kole nováček Start Bělá nad Radbuzou suverénní výhrou 5:2 v Kralovicích, ale ve druhém kole doma odevzdal všechny body Bohemii Kaznějov po stejně hladké porážce 1:4. Výsledky jako na houpačce by mohly predikovat vyrovnanou nedělní bitvu v Mochtíně, neboť tamní Sokol je na tom podobně (doma 2:0 se Žihlí, venku 2:4 v Lubech).

Oblastní I.B třídu se sedmi našimi okresními reprezentanty čeká o víkendu start nové sezony 2019/20. Na úvod budou na programu i dvě okresní derby, v nichž nastoupí i oba nováčci. Vítěz okresního přeboru Spartak Klenčí se pokusí výhodu domácího pažitu proti Sokolu Mrákov přetavit v bodový zisk. Hosté, kterým v minulé sezoně jen o chlup unikl postup do I.A třídy a i letos budou patřit k favoritům soutěže, však nechtějí dát svoji kůži lacino. Druhý novic Dynamo Horšovský Týn bude mít svoji úlohu ještě těžší, neboť nastoupí na hřišti ambiciózního Tatranu Chodov, který by mohl v novém ročníku plnit roli černého koně I.B třídy. Domácím divákům se při startu mistrovské sezony ukáží Sokol Postřekov v duelu s nepříjemnou Slavií Úněšov a na poslední chvíli zachráněný SK Krchleby 1921 v souboji se Spartou Dlouhý Újezd, která na konci minulé sezony z druhé příčky odmítla baráž o vyšší soutěž proti Sušici. V prvním případě je favoritem Postřekov, ve druhém v Krchlebech však mužstvo z Tachovska. Poslední okresní reprezentant, nevyzpytatelný SK Kdyně 1920, pojede v roli průzkumníka na půdu všem neznámého nováčka TJ Nečtiny z okresu Plzeň-sever.

Třetím kolem o víkendu pokračuje oblastní přebor II. třídy. Hlavními tématy nadcházejících klání jsou otázka, zda rezerva Kdyně i po domácím souboji s béčkem Postřekova udrží zatím překvapivou první příčku, zda se z I.B třídy sestoupivší Koloveč probere v Osvračíně z nečekané domácí porážky od České Kubice a hlavně, co si tentokrát přichystali za taškařici pro diváky hráči Poběžovic a Kvíčovic, ´proslavených´ vzájemnou bitkou s policejní dohrou v minulém kole. Poběžovice bez na sedm měsíců suspendovaného Roháče budou hrát v České Kubici a Kvíčovice bez dvojice potrestaných Klesy (stop na šest utkání) a Leidera (stop na tři utkání) doma přivítají Srby.

Předehrávaným utkáním Sokol Mutěnín – SK Luženice v sobotu odstartuje i nejnižší okresní soutěž IV. třída. Všechny ostatní utkání IV. třídy a kompletní III. třída zahájí novou sezonu o víkendu 7. a 8. září.

Program víkendových utkání okresních týmů:

ČFL

Sobota 24.8. (17.00): JISKRA DOMAŽLICE – Slavia Praha B (rozhodčí Švagr – Vyhnanovský, Hádek; delegát Petřík)

KPM

Sobota 24.8. (17.00): Nepomuk - MECLOV (Mazanec - Pena, Jakš; delegát Havlík), Zruč – DOMAŽLICE B (Hodek – Jakub Hamouz, Šimek; delegát V. Havránek), Horní Bříza – STAŇKOV (Picek – Bogdan, Homr;, delegát Hajšman)

Neděle 25.8. (17.00): HOLÝŠOV - TLUMAČOV (Bína – Mifková, Šálková; delegát Lhoták)

I.A TŘÍDA

Neděle 25.8. (17.00): Mochtín - BĚLÁ (Burda – Vocelka, Kašpar; delegát: Petržílka)

II.TŘÍDA

Sobota 24.8. (15.00): MECLOV B – BUKOVEC (Svičarský)

Sobota 24.8. (17.00): KVÍČOVICE - SRBY (Strejcová – Budka, Kuška), OSVRAČÍN – KOLOVEČ (Habada), TLUMAČOV B - MILAVČE (Novotný), ČESKÁ KUBICE – POBĚŽOVICE (Ďugel)

Neděle 25.8. (15.00): KDYNĚ B - POSTŘEKOV B (Štěpán – Hejda, Novotný)

Neděle 25.8. (16.00): MRÁKOV B – CHODOV B (Budka – Zavadil, Paleček)

IV.TŘÍDA

Sobota 24.8. (16.00): MUTĚNÍN - LUŽENICE (Paleček)

Brankář FK Staňkov Ladislav Jánský už vyhlíží další kolo krajského přeboru a doufá, že do třetice už nepřijde sedmigólová nakládačka, jako před týdnem ve Zruči a nyní v neděli od radující se ´žluté smršti´ z Baníku Stříbro (zápas Tip ligy č.2).
Do úvodního kola Tip ligy se zaregistrovalo jen 54 tipařů