Také zbytek zimní přípravy tak absolvují viktoriáni v domácím prostředí, kde by měli v tréninkovém areálu v Luční ulici odehrát i další přípravné zápasy. Ten první podle plánu už v sobotu od 10.30 hodin s druholigovým Ústím nad Labem. Jména dalších tří soupeřů jsou v jednání.

„Doba je bohužel taková, nedá se nic dělat. Herní kemp ve Španělsku by byl za standardních podmínek ideální, nicméně aktuálně je pro nás lepší zůstat doma. Máme zde špičkové zázemí a ochrana týmu je pro nás prioritou. Chceme minimalizovat jakékoli riziko a být na startu jara kompletní a dobře nachystaní,“ uvedl ke zrušenému soustředění ve Španělsku plzeňský trenér Michal Bílek.

Viktoria Plzeň (červenomodří) - FK Příbram. Na snímku dvougólový střelec Miroslav Káčer.
PODÍVEJTE SE: Viktoria dala kanára druholigové Příbrami

Vedení Viktorie tuhle variantu zvažovalo prakticky od začátku zimní přípravy. Přesto bylo vše nachystáno k pondělnímu odletu do Estepony, zakoupené letenky, zajištěné ubytování a téměř zabalené věci. Nyní se ale narychlo mění plány, definitivní rozhodnutí padlo ve čtvrtek dopoledne.

Viktoria Plzeň – FC Písek 8:0
Fotbalisté Viktorie si na úvod přípravy zastříleli, Písku dali osm gólů

„V posledních dnech jsme pečlivě sledovali koronavirovou situaci ve Španělsku a nakonec jsme dospěli k závěru, že soustředění a s tím spojené cestování letatalem představuje příliš velké riziko, které nehodláme vzhledem k blížícímu se ligovému startu podstupovat,“ vysvětloval mluvčí klubu Václav Hanzlík.

FOTBALOVÝ KVÍZ: Jste fanouškem Viktorie Plzeň? Prověřte si své znalosti o klubu

„Případná nákaza a s tím spojená karanténa v zahraničí u jakéhokoli člena týmu by byla zásadní komplikací. Zároveň si nemůžete být jisti, že nedojde na poslední chvíli k odřeknutí některého z domluvených zápasů,“ doplnil Hanzlík s tím, že se obtížněji hledali i soupeři.

Některé z nich by si teď viktoriáni rádi pozvali k přípravě do tréninkového areálu v plzeňské Luční ulici, u jejich jménech i termínech zápasu bude klub včas informovat.