Ačkoli hosté na svého hostitele, kterému patřila aktuálně 5. příčka tabulky, ztráceli pouze 7 bodů, byla Jiskra ve své fotbalové „tvrzi“ mírným favoritem zápasu. Domácí trenér měl problémy s defenzívní řadou, protože Braun dostal za červenou kartu trest a stopeři Bauer s Hájovským utrpěli šrámy, které je třeba doléčit. Proto se na jejich postu objevili Chocholoušek a Hrubý.

V prvním poločasu byli domácí aktivnější a to jim přineslo luxusní tříbrankové vedení. Ve druhém dějství se Jiskra zatáhla před svoji šestnáctku, střed hřiště přenechala soupeři a snažila se ohrozit převýšovskou branku brejky. Ty dlouho nevycházely, ale čtvrtá branka v síti Převýšova čtvrthodinu před koncem byla i pro hosty jasným signálem, že všechny body i tentokrát zůstanou na Střelnici.

Jiskra Domažlice – SK Převýšov 4:1 (3:0)
Samotný úvod zápasu patřil hostům, kteří vybojovali roh a dvěma následnými centry zaměstnávali domácí defenzívu. Neotáleli ani se střelbou a domácí brankář Brych musel vytáhnout kvalitní zákrok, aby zneškodnil Věchetovu střelu zpoza šestnáctky, mířící k levé tyči. Poté se do hry pustili domácí a ve 3. minutě po Došlého průniku po levé straně usměrnil v běhu a v tísni jeho centr vedle bližší tyče převýšovské branky z malého vápna Bezdička. O chvíli později si hostující gólman Petr poradil s Mlynaříkovým centrem zleva a následný centr Matějky hostující obrana odvrátila. Běžela teprve 6. minuta, když Mlynařík vystihl přihrávku hostů, narážečka s Bezdičkou sice nevyšla, ale Bezdička stačil míč přistrčit Mužíkovi, který měl prostor a čas uplatnit svojí skvělou kopací techniku a střelou z 20 metrů přesně k levé Petrově tyči nedal hostujícímu gólmanovi šanci – 1:0.

O čtyři minuty později zneškodnil Petr Blažkův centr zprava a na druhé straně odvraceli domácí nebezpečí na roh. Domácí měli v poli mírně navrch, ale byli v ofenzívních akcích nebezpečnější než soupeř. V 16. minutě zachytil Petr míč těsně před nabíhajícím domácím Pfeiferem a po akci Vaise s Bezdičkou kopali domácí rohový kop, ale hosté se ubránili. O dvě minuty později přiťukl domažlický Pfeifer míč Mužíkovi, ten z hranice šestnáctky napřáhl, Petr sice stačil míč vytlačit na břevno, ale nabíhající Došlý zblízka rozvlnil síť převýšovské branky – 2:0. Ve 20. minutě našel zprava Bezdička přihrávkou pod sebe Blažka, ale jeho střela se od spoluhráče Matějky odrazila vedle levé Petrovy tyče. Hosté se v této fázi hry dostali pouze k Hynkově střele zpoza šestnáctky, kterou bez problému zneškodnil Brych. Na druhé straně se dostal ke střele z 20 metrů domácí Blažek, ale trefil jen tělo soupeře a stejně se dařilo vzápětí i střele Matějky ze střední vzdálenosti.

V 25. minutě si Brych poradil s centrem Zezuly a na druhé straně prolétl střílený centr domažlického Blažka malým vápnem Převýšova, aniž by se někdo z jeho spoluhráčů dostal k zakončení. Pak se hosté ubránili po Došlého centru zleva i Pfeiferově střele, která trefila jen tělo bránícího soupeře. Hosté zahrozili po rohovém kopu Labíka, ale domácí se nadvakrát ubránili. Ve 35. minutě zatáhl míč po Hrubého přihrávce po levé straně domácí Mlynařík, centrem našel naprosto nehlídaného Matějku, který si stačil míč zpracovat, otočit se s ním a střelou z 12 metrů nedal Petrovi šanci – 3:0. Pět minut před koncem zaspal rozhodčí Urban, když odpískal předchozí aut na polovině domácích až v okamžiku, kdy už se Došlý na druhé straně řítil do vyložené šance.

Vzápětí si počínání hostujícího Vyšehrada, který rukama podržel Matějku, rozbíhajícího se do šance zasloužilo odpískání, ale tentokrát se Urbanova píšťalka neozvala. Samotný závěr poločasu mohl patřit hostům, ale Vobejda mířil z šetnáctky jen těsně vedle levé Brychovy tyče. Když se pak hosté ubránili Blažkově centru a Vaisově rohovému kopu, hlavní arbitr první dějství ukončil.

Hned v úvodu druhého poločasu musel Brych odvracet míč těšně před nabíhajícím Barešem a na druhé straně hosté zastavili zajímavý průnik Pfeifera po pravé straně. V 50. minutě se po Mužíkově tr. kopu dostal ke střele z otočky domácí Matějka, ale z 10 metrů soupeřovu branku minul a stejně se dařilo na druhé straně nedůrazné střele Vobejdy. Domácí se zatáhli před svojí šestnáctku, snažili se o rychlé brejky, ale volili přihrávky vzduchem, které končily pravidelně na hlavách hostů, a míč se pak rychle vracel do šestnáctky Jiskry. V 53. minutě vytáhl domácí brankář Brych výborný zákrok, když vytlačil Doležalovu střelu zprava, směřující pod břevno, na roh. Ten rozehrál zleva Labík na hlavu Bastina, ale Brych míč opět vytlačil na roh.

Vzápětí zasprintoval po levé straně domácí Bezdička, jeho přízemní centr vypadl Petrovi pod nohy Vaise, ale ten nestačil míč z malého vápna dopravit do sítě a Petr se jej zmocnil. Pak se hrálo podle známé šablony – hosté se tlačili do šestnáctky domácích a ti, někdy i za cenu odkopu, se bránili. Svůj tým podržel brankář Brych v 56. minutě, kdy výtečně vyrazil Labíkův volej ze 14 metrů. Domácí kontrovali Mužíkovým tr. kopem a následnou Hrubého střelou, která však skončila na těle soupeře. Hosté se pak úspěchu nedočkali po Bastinově tr. kopu, ani po zakončení Vobejdy, které skončilo vedle Brychovy branky. Domácí se snažili o kontry, ale k úspěchu jim chybělo více přesnosti. Hostům přinesl jejich tlak úspěch v 66. minutě, kdy Labík rozehrál zprava z 20 metrů tr. kop přímo na hlavu Blažkem a Pfeiferem špatně hlídaného Černého, který od vzdálenější tyče usměrnil míč do domažlické branky - 3:1.

Když poté neuspěl Pfeiferův centr zprava, přišla 74. minuta, kdy Teršl vybojoval po autu hostů míč, zatáhl jej po pravé straně až k brankové čáře, přihrávkou pod sebe našel Matějku, který jej z malého vápna správně usměrnil - 4:1. Domácí se mohli radovat ze skandovaného „bůra“ o dvě minuty později, kdy po centru Bezdičkově centru nasměroval do převýšovské sítě míč Hejda, ale gól pro ofsajd neplatil. Do konce zápasu pak pokračovalo dobývání domácí tvrze, ale Bastin trefil soupeře, a tři pokusy Nováka byly nepřesné. Hosté nezužitkovali ani velký závar před Brychem v 86. minutě, a když Černého pokus z 15 metrů Brych výborně vyrazil, ozval se závěrečný hvizd rozhodčího Urbana a domácí mohli slavit.

Branky: 6. Mužík, 17. Došlý, 35., 74. Matějka - 66. Černý.
Rozhodčí: Michal Urban - Tomáš Tesař, Václav Hrkal. Delegát: Karel Bobek. ŽK: 2:0 (Chocholoušek, Blažek). Diváků: 354.
Jiskra Domažlice: Brych - Blažek, Chocholoušek, Hrubý, Mlynařík - Pfeifer, Vais (71. Teršl), Mužík (86. J. Korelus), Došlý (63. Hejda) - Bezdička, Matějka (80. T. Korelus). Trenér: Pavel Vaigl.
SK Převýšov: Petr - Veselka, Vyšehrad, Černý, Špidlen - Zezula (46. Bastin, Věchet (46. Doležal), Vobejda, Hynek (72. Živný) - Bareš (72. Novák), Labík (78. Sedláček). Trenér: Tomáš Hrabík.

Vojtěch Kotlan