Ten stávající, Milan Kucharič ml., totiž před asi pětatřiceti účastníky schůze a několika hosty z vedení města a okresního fotbalového svazu zhodnotil uplynulé dva roky, po které klub vedl, a pak oznámil, že by se do budoucna rád věnoval hlavně trenérské činnosti. „Jsem rád, že jsme se ve Staňkově vrátili k práci s vlastní mládeží. Momentálně se u nás fotbalu věnuje šedesát dětí do 14 let. Věříme, že tohle je správná cesta. Přípravky neprohrály ani jeden zápas, daří se i žákům a špatně si nevede ani dorost. Snad se nám to v budoucnu vrátí, ale zatím se nám bohužel tyto úspěchy nedaří promítnout do mužů," mrzí Kuchariče.

První tým FK Staňkov je po podzimu v tabulce I. B třídy předposlední a na jaře jej čeká boj o udržení. „Příčinu vidím v absenci střelce, protože dávat góly se nám na podzim nedařilo. Hruška dostal distanc na pět zápasů, další opory, jako Bauer a Janka, byly zraněny, v závěru chyběli i Gust a Zahoř. Na jaře však bude ve hře ještě 39 bodů a my podle mě máme na to získat alespoň půlku. Vždyť nás na podzim přehrály pouze Dlouhý Újezd a Koloveč. Třeba se suverénním Tlumačovem jsme hráli vyrovnanou partii, kdybychom těsně před koncem proměnili penaltu, na půdě lídra bychom vyhráli," hodnotí Kucharič úvodní část sezony.

V roli předsedy zažil dva extrémně náročné roky. „Cítím se ale pořád víc jako trenér, chci více pomoci Vláďovi Kuklovi u mužů a dál pokračovat v trenérské práci u přípravky a v dorostu, což samo o sobě zabere spoustu času," vysvětluje Kucharič důvody svého rozhodnutí.

Devítičlenný výbor, který kromě něj tvoří ještě Milan Kucharič st., za mládežnické týmy Hynek Doležal a Tomáš Doležal, za ´céčko´ Jaroslav Mazour, Ondřej Bauer, Jaroslav Baar, hospodář Zdeněk Antony a pětasedmdesátiletý sekretář Jiří Výrut, tak bude muset na ustavující schůzi v tomto týdnu na situaci reagovat a nejpozději do půl roku najít nového předsedu.

Stejně tak dlouho také bude fungovat farma se Sokolem Krchleby, než dojde ve Fotbalové asociaci ČR k úpravě pravidel. Ta klubům, jako je Staňkov, příliš přát nebude. Farmy se ruší a hráči do 12 a nad 23 let budou moci odejít jinam prakticky bez náhrady.

Fotbalový klub ve Staňkově i zásluhou sponzorů a dárců hospodaří s vyrovnaným rozpočtem okolo půl milionu korun, díky výrazné podpoře města a technických služeb rovněž notně pokročily práce na zvelebování areálu. Po pergole došlo na původní škvárové hřiště, z něhož je nyní nové travnaté. Obě zápasová hřiště už také mají zavlažování. Za těmito hřišti je navíc ještě jedno tréninkové.