FK Holýšov A – Slavia Vejprnice 2:1 (2:0)
Začátek utkání nepřinesl žádné větší šance, až v 18. minutě po rohu domácích Majlát hlavičkoval, ale jen do míst, kde stál hostující brankář. Gólu se Holýšov dočkal ve 26. minutě po průniku Vrby po pravé straně hřiště a přesné střele na zadní tyč – 1:0. Z dění před domácí brankou stojí za zmínku jen nebezpečný závar po rohovém kopu ve 34. minutě. Ve 41. minutě Kubina na půlce vystihl rozehrávku obrany Vejprnic a po úniku přeloboval z velkého vápna brankáře Hinterholzingera – 2:0.

Ve druhém poločase domácí kontrolovali výsledek, ale v 66. minutě po Radově dlouhém nákopu Kasík prostřelil Míčku a snížil na 2:1. V 74. minutě po Vrbově průniku zakončoval na malém vápně do prázdné branky Gabriel, ale byl faulován. Nařízenou penaltu ale Panuškovi hostující brankář zneškodnil. V závěru ještě Míčka zneškodnil nebezpečný trestný kop Rady a domácí Lucák dostal během dvou minut dvě žluté karty, po nichž následovala červená.

Trenér FK Holýšov A Kamil Bárta: „Zpočátku jsme se nikam nehnali, věděli jsme, že soupeř má mladé a rychlé mužstvo. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany, až od 20. minuty jsme to začali otevírat a nakonec se nám podařilo vstřelit gól. Pak po chybě pravého obránce Vejprnic Puhlovského se míče zmocnil Kubina, šel sám na brankáře Hinterholzingera, kterého přehodil a bylo to 2:0. Ve druhém poločasu po naší jediné chybě v prostředku, jsme dostali z brejku na 2:1. Potom jsme si utkání pohlídali, i když Panuška neproměnil pokutový kop. To mohl být klíčový moment. Obával jsem se o výsledek, protože byl ještě za pět minut vyloučen Lucák. Vloni se stejným soupeřem Holýšov vedl 3:0 a nakonec prohrál 3:4. Zápas jsme odehráli dobře a je znát, když je to mužstvo kompletní, ne jako v Klatovech, kde chyběli Hrádek, Dostálík a Lucák. Vím, že ani Vejprnice nebyly kompletní a chybělo jim několik zkušených hráčů. Teď nás čekají Luby.Ty jsem viděl jednou hrát proti Touškovu, když tam dostal devítku. Kádr prý mají stejný jako v I. A třídě. Jedeme tam neprohrát. Měl by být i Hrádek, který od 14 hodin nastoupí v Merklíně proti Dynamu Horšovský Týn B, potom pojede do Lub, což není zrovna ideální. Posílil nás Kamil Staněk z Jiskry Domažlice na půlroční hostování, který může hrát kdekoliv. Momentálně nám hodně pomohl na postu levého obránce za Lukáše. Dva měsíce nic nedělal, když ještě potrénuje, bude úplně někde jinde."

Trenér SK Slavia Vejprnice Milan Dejmek: „Soupeř čekal na brejky. My jsme byli impotentní směrem dopředu. V první půli bez pohybu, stereotypní. Soupeř využil naše dvě hrubky, když jsme mu vlastně nahráli na dva góly, když šli sami na bránu. O přestávce byla u nás v šatně velká bouřka a došlo na změny v sestavě, což trochu prospělo, podařilo se nám snížit na 1:2. Pak přišla opět hrubá chyba našeho nejzkušenějšího hráče Libora Rady ve vápně, ale penaltu naštěstí domácí neproměnili. I přes velký tlak v závěru utkání se nám bohužel nepodařilo vyrovnat. Holýšov byl k poražení, my jsme však hráli ještě hůř. Měl jsem k dispozici jediného zkušeného hráče, naši mladí hráči to nezvládají a přechod z krajského přeboru dorostu do krajského přeboru mužů je velký skok. Myslel jsem si, že začátek soutěže zvládneme lépe, bohužel to nevychází. Nemám strach, že bychom se měli obávat sestupu, ale vypadá to na osmé až deváté místo. Potřebujeme, aby se uzdravil Paul a začal hrát Šámal, aby naši hru ti zkušení zklidnili."

Milan Kuráž, SK Slavia Vejprnice: „V prvním poločase jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, jenomže rozhodly chyby v obraně a domácí šli sami na bránu. My jsme si nevypracovali šanci. Ve druhém poločase jsme podle mě byli herně lepší, ale vstřelili jsme bohužel jen jeden gól. Byli jsme citelně oslabeni o naše opory Šámala, Paula a Bidermanna. Čekal jsem na vyřízení mé registrace, ale v minulém kole v Přešticích už jsem dvacet minut hrál. Nemám natrénováno, protože jsem byl na dovolené a pak týden na olympiádě v Londýně, takže musím dohnat fyzičku, proto se mně moc dobře nehrálo. Rozdíl mezi soutěží dorostu a mužů je velký. Hraje se rychlý a tvrdý fotbal. Teď nás čekají těžké Klatovy, očekávám těžké utkání, ale už by nás měli posílit Šámal i Paul. Pokusíme se vybojovat nějaký ten bodík."⋌(poj)

FK Holýšov: Karel Míčka – Tomáš Levička, Josef Vrba, Patrik Gabriel, Petr Majlát, Josef Kubina, Tomáš Panuška, Jan Procházka, Kamil Staněk, Zdeněk Beneš (85. Tomáš Vítek), Vladimír Lucák. Trenér: Kamil Bárta.

Vejprnice: Filip Hinterholzinger – Filip Heindl, Štěpán Havránek, Studeník (46. Milan Kuráž), Libor Rada, Robert Křen, Matěj Hora (63. Dominik Grätsch), Lhotka (81. Kuhajda), Zdeněk Kasýk, Černý, Vladimír Puhlovský (46. Tomáš Korelus). Trenér: Milan Dejmek. HR: Kafka. ŽK: 3:2. ČK: 1:0 (V. Lucák). Diváci: 200. ⋌(poj)