Devatenáctiletý fotbalový odchovanec Slavoje Stod Dominik Fišer se stal ve čtrnácti letech kmenovým hráčem Viktorie Plzeň. Po překročení dorosteneckého věku se před ním rýsoval přechod do dospělého fotbalu přes B-tým Viktorky ve Fortuna:ČFL.

Nebo jinou cestou?

V létě přišla pro bývalého českého mládežnického reprezentanta nabídka hostovat v jiném třetiligovém klubu Jiskra Domažlice a protože v Plzni by jako čtvrtý a postavou nejmenší stoper zřejmě jen zahříval lavičku náhradníků, tak po ní okamžitě bez váhání sáhl.

A zatím vůbec nelituje.

Kvůli koronaviru přerušená podzimní část ČFL se totiž Chodům nadmíru povedla, z osmi duelů prohráli jen jediný a aktuálně se vyhřívají na druhém místě tabulky za rezervou pražské Sparty.

Tu doma jako jediní porazili 2:0 v duelu, v němž létaly pěsti a málem se nedohrál.

O bod za nimi je Fišerovo mateřské béčko Viktorie Plzeň, kterému Domažličané také na svém trávníku uštědřili na této úrovni nevídaný nářez 8:0…

Tomáš Vlasák, sportovní manažer HC Škoda Plzeň.
Mladíci chytli svou šanci, říká Vlasák. Možný odchod Gulaše teď nechce řešit

Jak tedy jednotlivé podzimní zápasy Jiskry včetně vítězného duelu MOL Cupu proti druholigovému Ústí nad Labem viděla nová tvář v chodském dresu?

Písek – Domažlice 3:2

V Písku jsem odehrál svůj první zápas za Domažlice i v ČFL vůbec. Lehce nervózní jsem možná trochu byl, protože to byl můj první zápas v novém týmu. Utkání nedopadlo podle mých ani týmových představ. Nevydařil se nám vstup do utkání a brzy jsme prohrávali o dva góly. Ke konci jsme sahali sice po vyrovnání, ale to se nám bohužel nepovedlo, a tak zůstaly všechny body v Písku.

Rakovník – Domažlice 3:4

V Rakovníku jsme nezačali vůbec dobře a po hloupých chybách jsme už po čtvrthodině prohrávali 2:0. Do poločasu jsme ale srovnali a šli do kabin za stavu 2:2. V paměti mi zůstal nádherný gól Péti Mužíka z přímého kopu na 2:2. Za mě jsme byli celý zápas lepším týmem. Rakovník jsme přehrávali a šli si za vítězstvím. To se nám povedlo v druhém poločase, kdy jsme utkání otočili na 2:4, ale soupeř do konce zápasu ještě dokázal snížit a bylo to drama až do samotného konce. Divákům se utkání muselo určitě líbit. Bylo to moje první vítězství v dresu Jiskry.

Domažlice – Ústí nad Labem (MOL Cup) 2:0

Pro mě to byla první zkušenost s pohárem. Bral jsem to jako zápas pro zpestření a za odměnu, protože my jsme mohli doma jen překvapit. Sice nejsme profíci jako kluci z Ústí, kteří hrají druhou ligu, ale máme dost kvalitní tým a na hřišti jsme jim byli vyrovnaným soupeřem. Zápas byl celkově velice vyrovnaný a šance byly na obou stranách. My jsme zápas rozhodli ve druhém poločase, kdy jsme dali během tří minut dva góly a výsledek jsme udrželi až do konce. Postoupili jsme!!! Hrálo se mi skvěle. Moc se mi líbila atmosféra na stadionu a jak nás fanoušci podporovali.

Domažlice – Admira Praha 4:2

Bylo to pro nás velmi náročné utkání, v nohách jsme měli těžký zápas MOL Cupu ze středy. S Admirou jsme vyhráli 4:2, což vypadá jednoznačně, ale tak to určitě nebylo. Věděli jsme, že předtím porazila doma rezervu Slavie i Plzně, a nečeká nás tím pádem lehký soupeř. V utkání jsme sice dali gól jako první, ale ve druhém dějství se výsledek obrátil a Admira dlouho vedla. Místo toho, aby nám docházely síly, tak nám spíše přibývaly a hnali jsme se za vítězstvím. V samotném závěru jsme zápas překlopili na naší stranu a zaslouženě vyhráli.

Vltavín – Domažlice 1:2

K tomu není moc, co říci… Na Vltavíně to byl pro mě asi nejhorší zápas, co jsem zatím odehrál. Celý zápas pršelo a hřiště tam vypadalo tak jak vypadalo. Ale jsem rád, že jsme to utkání zvládli a vyhráli jsme.

Domažlice – Sparta Praha B 2:0

Na zápas se Spartou jsem se velice těšil. Tyhle zápasy jsou vždy kvalitní, jak je znám z Plzně. Sparta má velice kvalitní tým plný mladých hráčů, kteří chtějí být nejlepší. Stejně jako já, proto tyto zápasy hraji rád. Trenér Vaigl nás na zápas velmi dob-ře připravil a od začátku ut-kání jsme měli šance a Spartu přehrávali. Zaslouženě jsme šli do vedení a vyhráli první poločas 2:0. Ani v druhém poločase jsme nebyli horším týmem. Sparta nás sice zatlačila, ale byli jsme to my, kdo měl další šance. Petr Mužík tam měl velikou šanci, bohužel přestřelil. Rozhodčí v zápase nastolil od začátku tvrdší metr a my hráli na hraně tvrdosti. Hráči Sparty to od začátku moc neunášeli. Pak nastal osudný moment, kdy hráč Sparty skluzem zezadu fauloval našeho hráče. Tím začala potyčka, kde létaly pěsti a dopadlo to tak, že hráči Sparty odešli ze hřiště. Jsem rád, že se nakonec toto utkání dohrálo. Tohle určitě k fotbalu nepatří a všechny nás mrzelo, že se to stalo. Za-tím jsem něco podobného nezažil a snad už ani nezažiji.

Domažlice – Viktoria Plzeň B 8:0

Poprvé jsem vlastně hrál proti svým kamarádům, se kterými jsem předtím trénoval a hrál. Sám jsem nečekal, že to dopadne až takhle, ale zpětně jsem za to rád a budu si to pamatovat. Všichni jsme hráli v tomto utkání skvěle, dařilo se nám, vezli jsme se na vítězné vlně a bylo to znát. I mě osobně se zápas povedl a vstřelil jsem gól, za což jsem byl velice rád. Před mou brankou jsme měli standardní situaci ze strany, ze které už jsem měl a mohl dát gól. Bohužel, brankář byl proti. Pak jsme kopali roh. Ve velkém vápně byla mela, míč se ke mně dostal na roh vápna a viděl jsem, že je brankář špatně postavený. Tak jsem ho přeloboval. A nebo to byl centr, který skončil v bráně? (smích).

Domažlice – Králův Dvůr 2:0

V tomto zápase jsem poprvé viděl, jaké to je ždímat se z posledního. Všechny nás to stálo moc sil. Ale utkání jsme zaslouženě zvládli. Byli jsme lepším týmem a prodloužili jsme si dlouhou šňůru vítězství.

Jiří Pojar, Robert Babor