Turnaje, pořádaného německými rozhodcovskými kolegy ob rok ve sportovní hale místního reálného gymnázia se domažlický výběr zúčastnil potřetí a po bronzovém a zlatém místě tak nyní stříbrem zkompletoval svoji medailovou sbírku. V rozhodujícím utkání o celkové prvenství totiž podlehl pozdějšímu vítězi Regensburgu 0:1 střelou z desetimetrového kopu pouhých 23 vteřin před koncem utkání. Tento kop byl nařízen jako trest za čtvrtý faul (hrálo se na tři akumulované fauly a za každý další byl nařízen desetimetrový kop).

Mužstvo domažlických sudích doznalo těsně před turnajem vinou pracovních a osobních důvodů několika hráčů změn v tradiční sestavě. I přes tyto omluvenky se kapitánu mužstva Janu Zavadilovi povedlo dát dohromady velmi silný tým. „Také vzhledem k celkovému úbytku a tím i zvýšenému věkovému průměru rozhodčích na Domažlicku bylo potřeba mužstvo doplnit několika mladými rozhodčími z Plzeňska,“ podotkl k nominaci Jan Zavadil, jinak na trávnících rozhodčí oblastní I.B třídy Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Nakonec tým pod hlavičkou OFS Domažlice reprezentovalo deset hráčů. V brance stál dlouholetý rozhodčí krajského přeboru a nynější rozhodčí na okrese Plzeň město Marek Kračmer. Obranu dirigoval jediný aktivní fotbalista v mužstvu, hráč Startu Tlumačov Radek Šindelář, kterého doplnili domažličtí sudí Ondřej Pálek a František Cihlář (oba rozhodčí divize a České fotbalové ligy) a plzeňský Jiří Komínek (rozhodčí oblastní I.A třídy). V útoku nastoupili domažlický bývalý ligový asistent a od jara třetiligový a divizní rozhodčí Václav Kubec, již zmíněný Jan Zavadil a tři sudí krajského přeboru PKFS – František Petrželka s Miroslavem Penou z Klatov a plzeňský Adam Žák. Role trenéra se zhostil sekretář Okresního fotbalového svazu Domažlice, člen Komise rozhodčích Plzeňského krajského fotbalového svazu a fotbalový delegát Peter Sádovský z Klenčí pod Čerchovem.

Z původní osmičky účastníků turnaje nakonec jeden tým nedorazil, a tak v systému každý s každým čekalo na všechna mužstva šest utkání.

Výsledky Domažlic:

Domažlice – Weiden 4:0
Poprvé za poslední dva ročníky Domažličané neschytali na úvod brankovou smršť do své sítě, ale naopak sami nadělovali a na hřišti zcela dominovali.

Domažlice – Cham 1:0
Hubené, ale zasloužené vítězství proti dobře bránícímu soupeři.

Domažlice – Regensburg 0:1
Ve vyrovnaném utkání prohrálo domažlické mužstvo s dvojnásobným vítězem z posledních tří ročníků až desetimetrovým kopem necelou půlminutu před koncem. Po zápase pro svalové zranění odstoupil z turnaje útočník Václav Kubec.

Domažlice – Amberg 1:0
Ve vyrovnaném utkání zachránil Domažličanům tři body famózní Marek Kračmer, který během tří minut vychytal střelcům soupeře tři desetimetrové kopy!

Domažlice – Schwandorf 2:0
Repríza posledního finále přinesla jednoznačnou herní i výsledkovou převahu českého týmu.

Domažlice – Zweibrücken 0:0
Domažlický tým měl už před tímto utkáním jistotu druhého místa. Přesto, že soupeře přikoval na hranici jeho pokutového území, měl obrovskou herní převahu a dvě stoprocentní šance, tak utkání skončilo bezbrankovou remízou.

Konečná tabulka:
1. Regensburg⋌ 6  5  0  1   13: 6   15
 2. Domažlice⋌ 6  4  1  1    8: 1   13
 3. Schwandorf⋌6  3  1  2   15: 8   10
 4. Amberg⋌ 6  3  1  2   12: 6   10
 5. Weiden⋌6  2  0  4    4:18    6
 6. Cham⋌ 6  1  1  4    4: 8    4
 7. Zweibrücken⋌ 6  0  2  4    4:13    2

„Velice si vážíme pozvání na tradiční turnaj německých kolegů. Pro mne osobně byl minulý vítězný turnaj v roce 2016 těžší, neboť se hrál nejprve ve skupinové fázi a poté následovalo play-off. Systém každý s každým je nevyzpytatelný a jediná prohra a jen jedna obdržená branka v turnaji nás stála vítězství. Jako náš úspěch vnímám i to, že jsme pocítili velký respekt od německých kolegů, jak na palubovce při utkání, tak i mimo při vzájemných rozhovorech. Chtěl bych všem klukům poděkovat za reprezentaci a již teď se těším na příští rok, kdy se uskuteční další ročník. Zároveň doufám, že i kluci, pokud jim to zdraví a další povinnosti dovolí, se opět zúčastní,“ shrnul úspěšné účinkování Jan Zavadil. 

Ilustrační foto
Volejbalisté Domažlic míří do Prahy