Pro tento zápas domácí TJ Jiskra Domažlice se střetla s posledním týmem třetí nejvyšší fotbalové soutěže TJ Sokol Čížová. Jiskře chybělo opět několik hráčů kvůli zdravotním problémům: Mužík, Hájovský, Hrubý, Boček a Buršík hrál před tímto zápasem za Benfiku. Čížová postrádala Jandu, Nečase. V jejím dresu se naopak poprvé představila čerstvá akvizice Dominik Pedro z Vysočiny Jihlava, který působil na podzim roku 2016 i v domažlické Jiskře, z juniorky Viktorie Plzeň pak posílili hosty obránce Vacovský a záložník Mudra.

TJ Jiskra Domažlice – TJ Sokol Čížová 3:1 (2:0)

Chodové hned od počátku utkání byli více na míči a na brankáře Satrapu se valil jeden útok za druhým. Ve třetí minutě přihrál Bezdička na Došlého, který se dostal ke střele zleva a z 11 metrů mířil do náručí golmana Satrapy. Přetížená obrana Čížové kapitulovala poprvé v 10. minutě. To Došlý centrem našel před šestnáctkou Hejdu, ten efektně sklepnul míč Vaisovi, který parádní střelou z 18 metrů vyhnal pavouky z pravé šibenice branky Čížové – 1:0. V dalším průběhu poločasu se Jiskra snažila o překonání obranného valu Sokola Čížová, jejíž hráči se prakticky jenom bránili útokům i za cenu odkopu do zámezí.

Pěknou akci přinesla 37. minuta, kdy šikovný mladíček Vais poslal přes obránce oblouček na Došlého po levé straně, ten zatáhl balon a nacentroval před branku na Hejdu, který z 11 metrů o kousek minul tečovanou střelou pravou tyč branky hostů. Ostrý roh Došlého zleva Satrapa vyrazil před sebe, kam si zběhl zcela volný Roubal, a povedenou střelu k pravé tyči z 15 metrů musel čížovský golman opět vyrážet na další roh. Po rozehraném rohu pálil zleva Bezdička, obránci míč zblokovali k Roubalovi, kterému střelu také srazili. Za dvě minuty předvedla Jiskra biliárovou akci na jeden dotek.

Všechno začal Bezdička na Došlého, který přiťukl Vaisovi, ten na Hejdu, který už měl výhodnou palební pozici. Hejda ještě přihrál nalevo na Roubala, který balon ,,odklidil“ z 11 metrů pomocí pravé tyče do sítě na poločasových 2:0.V úplném závěru se ke střele dostal Hejda, jemuž ji obránci zblokovali, a Došlého tečovaná střela skončila nad bránou.

Druhý poločas se nesl ve stejném scenáři. Domažlice dobývaly obranu soupeře. V 57. minutě si Roubal pohrál s obránci, nacetroval zprava do vápna na naběhnutého Matějku, který z voleje z 12 metrů hodně protáhl golmana Čížové. K prvnímu vážnému ohrožení branky Švihoříka se Čížová dostala až v 59. minutě, když zpoza Brauna střílel jeden z hráčů hostů z hranice šestnáctky vedle levé tyče branky. Za 10 minut kombinovali hosté Bálek s Jiroušem a ten z 17 metrů mířil vysoko nad bránu. V 70. minutě Jiskra předvedla rychlý kontr, na jeho konci Blažek zleva centroval míč, který odhlavičkoval obránce Čížové k Braunovi, který přízemní střelou z šestnáctky pro změnu vyhnal pavouky z pravého dolního rohu branky Čížové na 3:0.

V 75. minutě vysunul Braun Vaise, který obstřeloval levou tyč brány hostů. V 80. minutě se zleva na golmana jihočechů řítil Došlý, tísněný obráncem, trefil pouze rukavice. V 86. minutě stáhl Braun na hranici vápna Vávru a z následného trestného kopu Jirouš trefil pouze zeď. Za minutu fauloval Roubal před vápnem čížovského hráče. K míči z trestného kopu se z 17 metrů znovu postavil Jirouš a tentokrát už byl úspěšný a snížil na konečných 3:1.
V předposledním utkání přípravy se Jiskra v neděli 25. 2. od 14:30 hodin střetne na plzeňské Doubravce s divizním účastníkem skupiny A SK Rakovník.

Sestava Jiskry Domažlice: Brych (46. Švihořík)- Chocholoušek, Teršl, Bauer, Mlynařík, Došlý, Vais, Braun, Bezdička, Pfeifer, Hejda. Střídali: Matějka, Roubal, Blažek.Trenéři: Vaigl a Dobrý.

Sestava TJ Sokol Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Vacovský, Pedro – Polodna, Tomášek, Dvořák, Bálek – Mudra – Jirouš. Střídali Kratochvíl, Vávra,Janoch. Trenér Aleš Jindra. Rozhodčí: M. Havránek- König, Bogdan.

Jiří Pojar