Na tyto dvě významné události si tamní pozvali starou gardu Slavie Praha. Ta pozvání neodmítla a přijela, aby potěšila milovníky fotbalu a zároveň domácím divákům ukázala, že dříve narození sešívaní hrát fotbal rozhodně nezapomněli.

Nešlo o konečný výsledek, ale o potěšení ze hry, kterou má rád každý fanoušek fotbalu.

Ještě před hlavním klání domácího týmu a SG slávistů odehráli mač elévové Chodského Újezda.

Pak starosta obce Václav Raba s kolegy předal pamětní medaile dlouholetým hráčům a funkcionářů kteří byli a nebo ještě jsou u oddílu fotbalu TJ Chodský Újezd.

Potom přišli na promoklý trávník aktéři , kteří hráli anebo stále hrají za domácí 1. B třídu regionu a soupeřem jim byla právě SG Slávie Praha.

Slavnostní akt se ale zároveň neobešel bez vzpomínky na nedávno zesnulé dva členy, kteří psali dějiny fotbalu v Újezdě. Před výkopem všichni aktéři uctili minutou ticha skon bývalého starosty, funkcionáře a vynikajícího člověka Jiřího Dufka (58) a kronikáře oddílu Zdeňka Pechera (86).

Potom dal hlavní rozhodčí Kožár se svými asistenty Chvalem a Hanilcem pokyn ke hře. Lepší úvod si snad nemohli domácí ani přát. Otevřeli skóre hned na začátku gólem L. Pikla ml. – 1:0. Sešívaní ale krátce poté domácím radost brankou Müllera překazili. Pešír nedlouho poté střelou nedal šanci Vackovi a stav se opět měnil – 1:2.

Vyrovnávací gól dal domácí nestor Pavel Opava – 2:2. Ve zbytku prvního poločasu ale dávali branky už jenom slávisté. Dvakrát Janoušek, Fillinger a opět Pešír dali konečnou poločasovou podobu – 2:6.

Hosté měli k dispozici pouze dva hráče na vystřídání, domácí postavili proti SG daleko více borců. Přesto to byli ale Pražané, kteří brankami Janouška, vlastní brankou (Šiler) a Jindřiška odskočili na rozdíl sedmi branek. Domácí mají ale v celku kanonýra jménem Petr Pikl. Ten do konce zápas stihl vsítil hattrick a výsledek se zastavil na konečných 5:9 z pohledu domácího výběru.

Arbitr Ondřej Kožár po hladkém průběhu ukončil zápas, kde nešlo o vítěze, ale především o oslavu obce. Zároveň se vzpomínalo na dva borce, kteří se bohužel již na všechny aktéry zápasu dívali z fotbalového.

Celou akci sledovala necelá čtyřstovka diváků a fandů obou táborů, kteří si užili příjemné odpoledne.

TJ Chodský Újezd – SG Slavia Praha 5:9

Chodský Újezd : Vacek – P. Štěrba st. , Opava, Daniel Maščák, S. Štěrba, Tomek, J. Pikl, Šiler, P. Pikl, Viličko, J. Zivčák st., Dan Maščák, Čepelák, T. Trejbal, P. Štěrba ml., L. Pikl st., M. Founě, L. Founě, T. Štěrba, Bedecs, Kahun, Beneš, L. Pikl ml.

SG Slavia Praha: Bureš – L. Došek, Jaroslav Šilhavý (současný trenér reprezentačního A mužstva), Petrouš, Müller, Klinka, Pešír, Janoušek, Jindráček, Fillinger, Mareš, Jeslínek

Autor: Stanislav Sýkora