Mladší dorost Jiskry Domažlice je nyní se třemi body na třináctém místě, mužstvo staršího dorostu je čtvrté s jedenácti body. Oba týmy hrály v neděli na plzeňském trávníku proti SK ZČE Plzeň.

STARŠÍ DOROST
SK ZČE Plzeň-Jiskra Domažlice 2:2 (0:2)


Pro Jiskru výborně rozehraný zápas domácí hráči dokázali ve druhém poločase zdramatizovat.

Hned ve 3. minutě zahrozili domácí, po samostatném úniku však stříleli vedle branky. Pak převzala režii prvního poločasu Jiskra, když v 7. minutě Plzeňané odvrátili šanci Závodného na roh. Jejich trestný kop vypíchl ve 13. minutě Korba na roh.

V 17. minutě střílel po akci Závodného Waldmann mimo. 28. minuta přinesla krásný křižný pas Pavlíčka na Waldmanna a ten z voleje vypálil vedle.

Ve 33. minutě se poprvé Jiskra dostala do vedení, když Waldmann zatáhl po pravé straně míč, nahrál volnému Závodnému, a ten s přehledem otevřel skóre zápasu 0:1.

Tři minuty nato střílel Waldmann nad. Druhou branku Jiskry dal Škrabal ve 40. minutě po krásné přihrávce Havlíčka – 0:2.

Ve druhém poločase Plzeňané Jiskru zatlačili a v 53. minutě snížili na 1:2.

V 61. minutě po trestném kopu Pavlíčka střílel nad branku domácích Hartl. Tři minuty nato měl další velkou šanci, ale domácí ji odvrátili na roh. V 65. minutě si pomohl k zastavení domácího hráče brankář Jiskry Korba faulem a dostal žlutou kartu.

V 70. minutě Škrabal přihrál Hartlovi, který však minul branku. Z protiútoku zahrozilli domácí, ale Korba byl na místě.

V 73. minutě poslal centr do malého vápna Pavlíček, ale dobíhající hráči ho nedokázali dopravit do branky. Pak ale přišel závěrečný tlak Plzeňanů, když jednou hlavičkovali vedle, podruhé vyloženou šanci zlikvidoval Korba.

V 86. minutě už ale Jiskra nedokázala zastavit akci domácích, kteří určili konečný výsledek zápasu - 2:2.

„Z mého pohledu jsme v prvním poločase předvedli velmi dobrý výkon a po zásluze vedli po brankách Závodného a Škrabala 2:0. Ve druhé půli zápasu jsme přestali běhat a neudrželi jsme míč. S výsledkem samozřejmě spokojený nejsem, protože si myslím, že jsme mohli získat tři body,“ řekl trenér staršího dorostu Vladimír Brichcín.

Sestava Jiskry: Korba - Mastný, Zlámal, Ferra, Pavlíček - Waldmann (72' Minařík), Hartl (78' Sova), Vísner (75' Ouřada), Havlíček - Škrabal, Závodný. Trenéři: Brichcín, Palovič.

MLADŠÍ DOROST
SK ZČE Plzeň-Jiskra Domažlice 6:0 (3:0)

Utkání mladšího dorostu opět ovlivnily hrubé chyby hráčů Jiskry, ke kterým domácí přidali ještě tři branky.

Ve 3. minutě odcentroval Šinál na Leška, ale ten mířil hlavou vedle. Pak se po chybách Jiskry dostala ke slovu Plzeň a během pěti minut získala dvoubrankové vedení.

Ve 20. minutě zahrál Šinál trestný kop, který skončil v náruči plzeňského brankáře. Lieblova střela ze 30. minuty branku minula a v 38. vyrobila obrana Jiskry další chybu, kterou už domácí potrestali – 3:0.

Ve druhém poločase, když se neprosadili hostující Šinál, Liebl ani Bláha s Tomanem, trestal Jiskru dobře hrající domácí tým v 47., 68. a v 79. minutě na konečných 6:0.

„Soupeř byl fotbalovější a lepší. U nás je problém, když nejsme schopní vstřelit branku a soupeři naše hrubé chyby trestají. Po dlouhé době jsme nastoupili kompletní. Hráči, kteří nám hodně chyběli, nastoupili bezprostředně po zranění a bohužel se dopustili hrubých chyb. Všechny naše zápasy byly vyrovnané, ale jak už jsem uvedl, děláme zbytečné chyby a neumíme udržet míč,“ uvedl trenér mladšího dorostu Pavel Wolf.

Sestava Jiskry: Čapský - Bláha, Jurko (55' Kuráž), Brychcín, Vogeltanz - Lešek, Kubr, Buršík (65'Švarc), Kubina - Liebl (65' Toman), Šinál. Trenéři: Wolf, Pavlíček.

Autor: Jiří Pojar