Vzhledem ke klimatickým podmínkám Meclov jako domácí mužstvo využilo za hrací plochu umělku v Horšovském Týně. Oba trenéři počítali s absencemi, na straně domácích chyběla hned pětice hráčů – Pačesný, Kubica, Vogeltanz, Večeřa a Kozák.

TJ ZD Meclov- TJ Jiskra Domažlice B 1:4 (1:1)
Nabuzení domácí fotbalisté, kteří měli velkou motivaci porazit favorita zápasu, protože v kádru mají několik domažlických odchovanců, poprvé vážně zahrozili již ve třetí minutě. Trestný kop zleva poslal Beran do šestnáctky na hlavu Čižikova, který z 11 metrů hlavičkoval k pravé tyči. Bratanič v brance Benfiky balon vyrazil na rohový kop. V páté minutě po Korelusově T. rohovém kopu musel Regenda v bráně zemědělců vyrážet balon do hlavy Kubra. Přišla sedmá minuta, k míči se dostal Lucák a umístěnou střelou z 25 metrů k pravé tyči překvapil slovenského gólmana v dresu Meclova Regendu – 0:1.

V dalším průběhu zápasu se Benfika tlačila před Regendu, ale vážnou šanci si nevytvořila. Po půl hodině hry vysunul přihrávkou Vlček Kubra, který střelou z úhlu vystrašil domácího strážce svatyně. Na druhé straně ve 32. minutě posunul balon Čižikov na Jambora, který zpoza šestnáctky přes bránícího Koreluse střelou pod břevno blíže k levé tyči rozjásal přítomnou skupinu meclovských fanoušků – 1:1. Ve 35. minutě poslal Waldmann balon za obranu, kde u pravé tyče zakončoval hlavou Kubr, ale pomezní rozhodčí Mifková měla praporek nad hlavou a odmávala ofsajd. Za minutu musel hostující Čadek odklízet povedený Kafkův trestný kop na roh. Po rozehraném Obdržálkově rohu zakončoval Kafka tísněn Kubrem a Korelusem T. vedle branky. Ve 41. minutě se opět střelou z podobné vzdálenosti jako na začátku utkání prezentoval Lucák, ale tentokrát byl brankář Regenda připraven. Ve 45. minutě musel vyrážet Lucákův trestný kop z 22 metrů.

V přípravném utkání TJ Jiskra Domažlice - Viktoria Plzeň U21  je u míče Lukáš Hejda ( ve žlutém), kterého brání posila juniorky plzeňské Viktorie  Diego Živulič, který je jinak členem A – týmu.
Juniorka Viktorky s Živuličem porazila Jiskru

Druhý poločas zvýšila Benfika obrátky a začala svého soupeře rychlostně přehrávat. V 52. minutě Waldmann nacentroval balon před bránu, kde si nabíhal Čadek, kterému ale rozhodčí Rubáš odpískal útočný faul. O sedm minut později opět Waldmann utekl po pravé straně, míč vyrazil Regenda k dobíhajícímu Čadkovi, který střelou k pravé tyči poslal Benfiku do vedení – 1:2.

V 72. minutě se po rozehraném rohu k míči dostal Waldmann a střelou z 20 metrů mířil vedle pravé tyče branky Meclova. V 75. minutě byl faulován Kadlec ve vápně, ale sudí Rubáš nereagoval a hra pokračovala dál. V 83. minutě vracel Lucák balon na naběhnutého Koreluse J. a ten parádní střelou z 25 metrů mířil k pravé tyči, kam výborně robinzonádou skočil Regenda, a míč vyrazil na roh. Po rohu zprava Koreluse T. se míč odrazil k Vlčkovi, na kterého doslova naskočil domácí Stodola. Rubáš okamžitě odpískal penaltu. Tu Lucák proměnil nekompromisní ranou doprostřed brány – 1:3.

V 83. minutě se k jediné střele domácích za druhý poločas dostal Obdržálek. Bratanič si s jeho střelou ze 30 metrů poradil. Potom se do velké šance dostal opět Lucák, ke kterému se balon dostal odvráceným centrem od Fořta. Lucák se vyhnul obráncům a z 12 metrů mířil střelou k levé tyči, brankář Meclova tento projektil výborně vyrazil. Hřebíček do meclovské rakve zaťal Vlček, který přihrávkou vysunul po křídle mladíčka Fořta, který se protáhl přes Stodolu až do vápna a křižnou přihrávkou našel Vlčka. Ten obloučkem z 15 metrů obstřelil gólmana Regendu a upravil skóre na konečných 1:4.

Na Benfiku v druhém kole poháru čeká lídr 1.A třídy TJ Start Tlumačov, který disponuje několika bývalými hráči Jiskry Domažlice. Očekávané utkání se bude hrát na UMT v Domažlicích v sobotu 24.2 od 14 hodin.

Sestava TJ ZD Meclov: Regenda - Kopperberg, Malík, Váchal, Kafka (70 Stodola), Suchý, Jambor, Beran, Obdržálek, Nidl, Čižikov. Trenér: Jiří Vogeltanz

TJ Jiskra Domažlice B: Bratanič – Korelus T., Korelus J., Pavlíček (80 Bláha), Kubr, Vlček, Kadlec(85 Fořt), Waldmann, Lucák, Čadek, Sova. Trenér: Martin Steinbrücker

Rozhodčí: Rubáš, Chmelík, Mifková. Diváci: 75

Ohlasy po utkání Benfiky s Meclovem

Záložník Milan Lucák, Domažlice B: „Začátek jsme měli velmi dobrý a brzo vedli 1:0, pak jsme ale přestali hrát, do naší hry se dostalo spoustu nepřesností a my dostali gól na 1:1. V poločase jsme si k tomu něco řekli, chtěli jsme hrát trpělivě a to se nám povedlo. Soupeř špatně nehrál, první poločas dobře bránil a nebylo tolik možnosti si vytvořit šanci, ale druhý poločas už měl v obraně hodně okének a gólů jsme mohli přidat víc. Ve druhém kole poháru nás čeká „tlumačovský válec“ a na zápas se moc těším. Soupeř má spoustu zkušených hráčů, co prošli i Jiskrou, a určitě to pro ně bude pikantní souboj, ale my chceme jednoznačně postoupit! Očekávám bojovný zápas, se spoustou soubojů a snad uvidíme i dost gólů v tlumačovské síti. Chtěl bych pozvat všechny fanoušky Jiskry Domažlice, aby nás přišli na pohárové utkání podpořit. Doufám, že Vás přijde co nejvíc a uděláte tu správnou fotbalovou atmosféru.“

Záložník Milan Obdržálek, TJ ZD Meclov: „Zápas probíhal, jak jsme očekávali. Jiskra držela balon a my jsme chtěli bránit od půlky hřiště ze zajištěné obrany. To se nám v první půli dařilo a soupeře jsme nepouštěli do žádných velkých šancí. Gól, který jsme dostali, jde asi na vrub gólmana, který si vybral slabší chvilku a podcenil střelu z dálky. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat krásnou střelou z vápna. Druhá půle ukázala rozdíl ve fyzické připravenosti, kdy my jsme na začátku přípravy a Jiskra již v plném tréninkovém zatížení a po soustředění. Zakládali rychlé útoky po stranách, které se nám postupem času přestávalo dařit zachycovat. Výsledek odpovídá tomu, co mohli diváci na hřišti vidět.“

Autor: Jiří Pojar