Původně mělo platit, že hlavní sudí bude v Lize mistrů moci využít služeb videorozhodčího od příštího soutěžního ročníku. To se však změnilo a video bude k dispozici už v zápasech jarního osmifinále. "Nemělo smysl čekat, protože si nemůžeme dovolit žádné chyby," vysvětloval tento krok předseda UEFA Aleksander Čeferin. 

Zápas 14. kola FORTUNA:LIGY mezi Sparta Praha a Slavia Praha, hraný 4. listopadu v Praze. Guélor Kanga.
Tresty pro Kangu s Civičem? V maximální možné výši, hřímá vedení Sparty

K urychlení zavedení videa zřejmě pomohla i situace z listopadového utkání Ligy mistrů, v němž se utkal Manchester City se Šachťarem Doněck. Ve prospěch domácích totiž byl nařízen pokutový kop navzdory tomu, že údajně faulovaný Raheem Sterling upadl v pokutovém území bez zavinění některého z hráčů ukrajinského celku.

Zavedení videorozhodčího, který funguje už i v některých zápasech české nejvyšší fotbalové soutěže, do Ligy mistrů je dalším krokem v jeho šíření fotbalovým světem. Fungovat bude i ve finálových utkáních Evropské ligy, Ligy národů a evropského šampionátu hráčů do 21 let. Za dva roky by pak mělo být k dispozici na mistrovství Evropy a v kompletním ročníku Evropské ligy. 

Trénink české fotbalové reprezentace před zápasem Ligy národů se Slovenskem 8. října v Praze. Theodor Gebre Selassie
Z Anglie jsem nadšený, říká Gebre Selassie a varuje před spoluhráčem z Kosova