Ačkoliv měl hostující španělský tým převahu v poli, dopředu se mu na trávníku belgického Lutychu nedařilo, a tak stačil domácím pouhý jeden gól v síti českého reprezetnačního gólmana, aby slavil tři body za nejtěsnější vítězství 1:0.

Výhra to však mohla být i vyšší, kdyby brankou skončila situace z nastaveného času druhého poločasu. Ta byla téměř doslova jako vystřižená z nějakéh počítačové fotbalové hry.

Běžel třiadevadesátá minuta utkání a domácí fotbalisté se snažili o vstřelení rozhodujícího gólu. Na míč už ale ani jeden z nich neměl šanci dosáhnout, nicméně nechybělo mnoho a míč stejně skončl v síti. Sevillský obránce Kjaer se totiž vůbec nedohodl právě s vybíhajícím Vaclíkem, těsně před ním devětadvacetiletého brankáře hlavičkou přehodil a balón mířil neomylně za brankovou čáru.

Stefan Simič
Jsem opravdu šťastný, říká stoper Simič po dramatické premiéře v dresu AC Milán

Vaclík se ale ve snaze zabránit pohromě odhodlal k bleskovému sprintu, což se mu téměř zázračně podařilo. Míč se ale vrátil zpět na hrací plochu, kde se jej opět zmocnili domácí, Orlando přelstil Vaclíka kličkou, ale ke střele už se nedostal. Mezitím totiž na místo doběhl autor dosud jediné branky zápasu Djenepo a napálil jej do míst, kde na něj zívala prázdná brána.

Zdroj: Youtube

V ní sice v tu chvíli Vaclík nestál, skóre se přesto neměnilo. Míči totiž v cestě zabránilo břevno. I přesto, že tato situace skončila pro Sevillu a Tomáše Vaclíka dobře, zápas nakonec prohrála a před posledním kolem je v tabulce druhá se stejným počtem devíti bodů jako třetí Lutych a s tříbodovou ztrátou na vedoucí Krasnodar. 

Lutych zakončí skupinu na hřišti posledního Akhisaru, Sevilla se utká s ruským celkem. Za určitých okolností tak může rozhodovat i minitabulka tří celků, v níž by pro Vaclíkův tým mohla hrát výraznou roli i výhra 5:1 s prvního vzájemného duelu s Lutychem.