Šéf červenobílých už po čtvrtečním verdiktu disciplinární komise novinářům řekl, že s výší trestu nesouhlasí a považuji ji za neadekvátní. Naznačil, že by se Slavia proti uzavření stadionu mohla odvolat, nakonec ale představenstvo rozhodlo jinak. Sobotní duel 5. ligového kola s Libercem tak Pražané s jistotou odehrají před prázdným hledištěm stadionu v Edenu.

Disciplinární komise razantně potrestala úřadujícího mistra za výtržnosti v úvodním domácím zápase nové sezony s Olomoucí, především pak za to, že několik slávistických chuligánů v 81. minutě vhodilo šest světlic mezi zhruba 50 příznivců Sigmy.

Slavia proti Sigmě Olomouc
Slavii se daří. Navzdory nečekaným fackám

"Kotel" červenobílých se dostal vedle hostujícího sektoru kvůli trestu ze závěru minulé sezony. Disciplinární komise uzavřela Pražanům severní tribunu a vlajkonoši se přesunuli za opačnou z branek na jih stadionu. Slavii při určování výše trestu uškodilo, že měla s fanoušky problémy už v minulé sezoně a byla v podmínce, kterou komise proměnila v nepodmíněné uzavření hlediště.



Červenobílí měli uzavřenou severní tribunu už v závěru uplynulého ročníku při nadstavbovém utkání s Jabloncem, v předchozím domácím duelu s Plzní byl trest odložen a v závěrečném zápase se Spartou pak přeměněn na podmínku. Proti rivalovi se však fanoušci opět provinili, mimo jiné i rasistickým chováním vůči hostujícímu Guéloru Kangovi. Problémy s "kotlem" měla Slavia i v pohárech a při utkání Evropské ligy s Chelsea musela severní tribunu zavřít rovněž.

Slavia po posledních výtržnostech schválila nový návštěvní řád v Edenu. Fanouškům hrozí za použití pyrotechniky pokuty, v případě závažných prohřešků jim pak klub doživotně zakáže vstup na stadion.

Slavia proti Sigmě Olomouc
Průšvih jménem fanoušci. Slavii hrozí uzavření Edenu