Slávisté dokráčeli v Evropské lize až do čtvrtfinále, přičemž během své cesty vyřadili třeba i španělskou Sevillu a ztroskotali až na kopačkách londýnské Chelsea. Právě dva duely proti těmto soupeřům zaujaly Evropskou fotbalovou asociaci (UEFA).

Nejprve ten, který pro Slavii dopadl lépe. V osmifinále přisoudil Slavii los protivníka z nejtěžších možných, několikanásobného majitele trofeje z evropských pohárů. Na hřišti Sevilly ale slávisté uhráli nadějnou remízu 2:2.

V Edenu pak předvedli svým fanouškům doslova nervydrásající bitvu. Stejným výsledkem jako na Pyrenejském poloostrově skončil zápas po devadesáti minutách i v Praze a muselo se do prodloužení. Místo aby utkání dospělo do penalt, přestřelka pokračovala.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů Kluž - Celtic Glasgow, zleva Lewis Morgan ze Celticu a Mateo Sušič z Kluže.
Do Edenu má blíž Celtic. V prvním zápase uhrál v Kluži remízu 1:1

Po necelých osmi minutách první části prodloužení srazil naděje domácích na úspěch Vázquez, o čtyři minuty později ale Van Buren srovnal. Za stavu 3:3 by ale pořád postupovali Španělé. To ale nakonec odmítl Traoré, který těsně před koncem vsítil čtvrtý gól Slavie.

Zdroj: Youtube


Stejným výsledkem, jen v neprospěch Slavie, skončil i zápas na Stamford Bridge. Zatímco v Praze Chelsea vyhrála 1:0, doma rychle vedla 3:0 a zdálo se být hotovo. Součkův gól sice vykřesal naději, tu ale uhasil o dvě minuty později Pedro.

Na začátku druhé půle ale přišly velké chvíle Petra Ševčíka. Slávistický záložník během tří minut snížil na 4:3 a nebyl daleko k hattricku. Na ten ale nakonec nedosáhl, a tak se Slavia po velkém boji rozloučila s Evropskou ligou ve čtvrtfinále.

Zdroj: Youtube

Kromě zmíněných dvou utkání doplnily šestici těch nejlepších ještě zápasy Lipska proti Salzburgu (2:3), Spartak Moskva – Rangers (4:3), řeckého Olympiakosu proti milánskému AC (3:1) a prohra Lazia s Frankfurtem 1:2.

Fotbalové utkání finále MOL Cupu mezi celky SK Slavia Praha a FK Jablonec 9. května v Mladé Boleslavi. Kapitán Slavie Jaromír Zmrhal.
Slavia přichází o další oporu. Zmrhal odchází do italské Serie A