„Myslím, že po podzimu, který jsme měli, se dalo očekávat, že někteří hráči odejdou, že o ně bude zájem. Odchody k tomu patří, klub se takhle rozhodl. Takový je fotbal, hráči přicházejí a odcházejí. Musíme vybrat ty správné, kteří je dobře nahradí,“ řekl novinářům Petr Rada po úterní bezbrankové remíze v utkání Tipsport ligy s Pardubicemi.

Navzdory odchodům opor Jablonec nemění ambice bojovat ze čtvrtého místa po podzimu o první šestku, která si zahraje nejlepší část nadstavby. „Bylo by špatné, kdybychom najednou hráčům řekli, že nemusejí hrát. Budeme se chtít udržet v první šestce, což je pro nás cíl. Samozřejmě to bude těžší po těch odchodech, ale jsou tady jiní hráči, které do toho budeme muset zapracovat. Poprat se s tím, nic jiného nám nezbývá,“ doplnil Rada.

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FK Jablonec 20. dubna v Praze. Nicolae-Claudiu Stanciu.
Případ Stanciu. Udrží fotbalová Sparta rumunskou hvězdu?

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga:
Jablonec – Pardubice 0:0
Jablonec: Hanuš – Holeš, Břečka, Hovorka (46. Kubista), Peřina – Pleštil (46. David Breda), Hübschman (46. Janetzký), Trávník (46. Považanec), Kratochvíl (72. Čvančara), Fábry (72. Dominik Breda) – Doležal (46. Ikaunieks). Trenér: Rada.