Loni na jaře se jako čerstvě dvacetiletý poprvé objevil na ligové scéně. Po boku těch největších hvězd pražské Slavie Pavel Bucha nasbíral svých prvních pět startů v nejvyšší soutěži.

S klubem z Edenu se ale rodák z Nelahozevsi později nedohodl na podmínkách dalšího setrvání, a než po něm sáhla Plzeň, byl přeřazen do juniorky.

Na západě Čech byl sice na podzim součástí kádru, který zápolil i v Lize mistrů, svou prvoligovou bilanci ale nerozšířil ani o jedinou minutu.

Společně se svým manažerem Viktorem Kolářem věří, že se tak stane ve středočeském klubu, ve kterém se před jarem netají snahou sázet právě na mladé hráče.

PODIVNÉ VERDIKTY. Živanice se na podzim v ČFL cítily poškozeny některými výroky rozhodčích, proto se ozvaly.
Kauza fotbalových Živanic: Poukázal na praktiky sudích, teď Špačkovi hrozí trest

„V zimní přípravě poctivě pracoval, klub (Viktoria Plzeň) stál o jeho setrvání také pro jarní část současného ročníku. Je však jasné, že v nabitém kádru by nedostal tolik herních příležitostí,“ uvedl Kolář. Dohodu obou klubů kvituje. „Sportovní vedení Boleslavi mělo o tuto variantu dlouhodobý zájem a Pavel dostane šanci dále rozvinout svůj potenciál,“ dodal Kolář.

Bucha jako pětiletý začal s fotbalem v Kralupech nad Vltavou, po dvou letech zamířil do Neratovic, další necelé dvě sezony stačily, aby se z mělnického regionu stěhoval do Slavie. V Edenu navštěvoval od páté třídy i základní školu. Mezi tamními talenty se neztratil. Naopak. Často navlékal i kapitánskou pásku. Jako jeden z mála odchovanců pak nahlédl do prvoligového mužstva.

Teď zkusí mezi elitu prorazit v Boleslavi, i když o nadcházejícím víkendu to ještě zcela jistě nebude. Do vzájemného utkání s Plzní v rámci úvodního jarního kola FORTUNA:LIGY z logických důvodů nezasáhne.

Přípravné utkání: Mladá Boleslav - Benátky nad Jizerou.
Divizního soupeře přehráli