„Byla to nepříjemná pauza, ale nedá se nic dělat. Teď je to za námi, hodili jsme to za hlavu. Hlavní je, že jsou kluci zdraví a můžeme se nyní opět společně připravovat,“ prohlásil pro klubový web slovenský kouč v plzeňských službách Adrian Guľa.

Ke včerejšímu tréninku využil se svými svěřenci sportovní areál ve Skvrňanech u 33. základní školy, kde našli viktoriáni rovněž špičkové zázemí pro přípravu.

„Využili jsme všechny prvky, které tady jsou k dispozici,“ pochvaloval si trenér Viktorie. Chyběli mu ale reprezentanti do 21 let Pavel Bucha a Pavel Šulc.

Pavel Bucha na tréninku v Celje.
Bucha: Se Slovinskem si musíme jít pro vítězství

První utkání po nucené pauze čeká plzeňské fotbalisty v neděli 4. dubna, kdy hostí od 16 hodin České Budějovice.

Tři dny nato nastoupí opět v Doosan Areně ke čtvrtfinále domácího poháru MOL Cup proti Liberci. Hraje se ve středu 7. dubna od 15.30 hod.

Následně pak zamíří viktoriáni v sobotu 10. dubna k ligovému zápasu do Karviné (14.00) a pak je ve středu 14. dubna čeká doma první z dohrávek proti Zlínu (16.00).

Michal Štrajt z Interobalu Plzeň.
Futsalisté se na výhru v Brně nadřeli. Dva góly dal Štrajt

Termín té druhé na hřišti pražské Sparty ještě nebyl určen, ale jisté je, že ještě předtím sehraje plzeňská Viktoria další dva ligové zápasy – doma s Jabloncem a v Teplicích. „Naším cílem teď je jednoznačně se správným způsobem připravit na nadcházející program, ve kterém nás čeká hodně utkání v rychlém sledu,“ doplnil Adrian Guľa. A úkolem pro zbytek sezony bude posunout se ze současné šesté příčky výš ligovou tabulkou a zkusit vyhrát domácí pohár. Jen tudy totiž vede cesta k podzimním bojům o evropské poháry.