„Bude to specifický zápas, Pardubice hrají na Bohemce, což ani pro ně není výhoda. Nemyslím si, že přijde moc lidí,“ uvedl plzeňský asistent Pavel Horváth a připomněl, že soupeř má nového kouče Radka Kováče. „Chtějí se nadechnout, aby se zachránili. Musíme vymáčknout zbytek sil, abychom v Praze vyhráli,“ doplnil pomocník hlavního kouče Michala Bílka.

Ten vedl Viktorii v Ďolíčku proti Pardubicím v jednom ze svých prvních zápasů. Loni v květnu tady po premiéře na Spartě (1:3) prohrál 0:3.

Jednu z branek tehdy vstřelil brazilský záložník Cadu, jenž je momentálně hráčem Plzně, ale hostuje v ostravském Baníku. Na straně viktoriánů je sedm hráčů, kteří to utkání pamatují (Staněk, Havel, Kaša, Hejda, Bucha, Kalvach, Čermák).

Ale od té doby se mnohé změnilo. Z týmu, který se rval do poslední chvíle o páté místo v tabulce, je teď úřadující šampion a vedoucí celek FORTUNA:LIGY, který bude chtít i proti Pardubicím potvrdit svoje kvality.

Kolumbijský záložník prodloužil s plzeňskou Viktorií smlouvu o dva roky.
Mosquera prodloužil v Plzni. Klub je jako rodina, pochvaluje si

„Ani na kluky nemusíme nějak apelovat. Oni sami vědí, že hrajeme o další důležité body,“ potvrdil Horváth, že viktoriáni chtějí sezonu zakončit vítězně. Středeční zápas se Zbrojovkou Brno nedohráli kvůli zdravotním trablům Kalvach a Chorý, zcela fit není ani Jemelka.

„Uvidíme, jak budou vypadat,“ doplnil plzeňský asistent s tím, že určitě budou chybět Řezník, Kaša, Tijani, Sýkora a Kliment.

V minulé sezoně viktoriáni Pardubice v Ďolíčku porazili 1:0 gólem Hejdy. Domácí odvetu ovládli 4:0 a v Doosan Areně pak vyhráli i v srpnu (2:1).

Uspějí i teď?