„Bylo to spíš remízové utkání. My jsme Viktorce ten gól nabídli vlastní chybou, jinak tam moc šancí neměla. Náš výkon ve druhé půli gradoval, ale na vyrovnání to nestačilo,“ zhodnotil utkání Luděk Klusáček, trenér Bohemians 1905.

Jeho plzeňský protějšek v neděli slavil jubilejní 150. ligové vítězství, ale z předvedené hry moc velkou radost mít nemohl.

„Dneska to bylo možná bojovnější utkání, než jsme si představovali. Nevytvářeli jsme si šance, samozřejmě, že bych si jich představoval víc. Je dobře, že jsme vyhráli, i když jsme se o výsledek báli až do poslední minuty,“ doplnil plzeňský kouč Pavel Vrba.

Trenér v neděli postrádal zraněného Limberského, pro něhož zřejmě fotbalový podzim skončil, a na marodku čerstvě přibyl i konžský záložník Kayamba. Bohemce zase chyběl Havel, který tam hostuje právě z Plzně.

Šancí bylo v neděli ve Štruncových sadech jako šafránu, i když se zejména Kopic s Krmenčíkem snažili o zakončení, jejich pokusy neměly šanci na úspěch. Až ve 32. minutě využil zaváhání v rozehrávce hostující defenzivy Kalvach a po spolupráci s Krmenčíkem poslal viktoriány nekompromisní ranou do vedení, vybíhající gólman Le Giang neměl šanci – 1:0.

Inkasovaný gól donutil k větší aktivitě i Bohemians 1905, ale Ugwu na Podaného centr nedosáhl. Podobně dopadl v závěru první půle domácí Hloušek a Čermák pálil ve slibné pozici nepřesně.

Ani po změně stran brankových příležitostí nepřibylo. V 71. minutě poslal Kalvach míč za obranu na Krmenčíka, ten hledal ve vápně lépe postaveného Hořavu, jenž ve skluzu nezakončil.

V závěru měl pojistku znovu na noze střídající záložník Viktorie, jenže znovu selhal, trefil jen ležícího obránce soupeře. V nastaveném čase mohli hosté dokonce vyrovnat, brankář Hruška neudržel Keitovu střelu, ale dorážku plzeňská obrana zblokovala, a tak se mohli viktoriáni radovat ze zisku tří bodů.

házená pohár Talent Plzeň x Zubří
Házenkáři Talentu prohráli šlágr kola