Utkání začalo minutou ticha na jeho počest a všichni viktoriáni nastoupili s jeho jmenovkou na dresu a černou páskou na paži.

Podle základní sestavy hostů bylo zřejmé, že Sparta šetří síly na středeční finále MOL Cupu v Liberci. Nastoupil sice kapitán Dočkal, ale další opory zůstaly na lavičce nebo doma. I domácí kouč Adrian Guľa udělal oproti středečnímu zápasu na Slavii několik změn v sestavě, jen na lavičce začali Limberský, Řezník a Kopic, drobné zdravotní problémy vyřadily Buchu.

Sparta začala aktivněji, po čtvrt hodině hry natáhla ke střele zdálky Dočkal a trefil břevno. A slovenský kouč v plzeňských službách Adrian Guľa sundal sako atrochu tím svoje světřence probral.

Ve 22. minutě měl po akci Kayamby na hlavě tutovku Mihálik, jenže se v týdnu upsal Plzni na další tři roky, jenže mířil nad. Vzápětí po obrovské hrubce Karabce nepropálil sparťanského gólmanu Hořava ani Kayamba. Ve 29. minutě to zkoušel po rohu Čermáka v těžké pozici patičkou Chorý, i jeho pokus postrádal přesnost. Na druhé straně vychytal brankář Hruška v jasné šanci Tetteha.

Marián Čišovský
Zemřel fotbalista Čišovský, prohrál životní boj

Ve 35. hledal Havel přízemním centrem před brankou Chorého, gólman Nita byl na zemi včas. Dvě minuty na to pálil zpoza šestnáctky nepřesně Hořava. A když se v nastaveném čase nechal unikající Karabec doběhnout obráncem Havlem, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle nastoupila úplně jiná Plzeň, v 53. minutě ještě Mihálik neuspěl s obloučkem na zadní tyč. Ale tři minuty na to už Doosan Arena burácela nadšením, dlouhán Chorý se po rohu protlačil k míči a nekompromisní hlavičkou otevřel skóre – 1:0.

A viktoriáni jsou dál při chuti, pálí Mihálik, ale gólman Sparty vyráží na roh. Vzápětí však Nita špatným odkopem nabídl šanci Čermákovi, ten jen trefuje. Pak zahrozila i Sparta, Drchal se vřítil do šestnáctky, ale Hruška zachránil včasným vyběhnutím.

A 65. minutě domácí zvyšují, přízemní centr Chorého poslal do sítě Mihíálik, jenž se protlačil přes Mandjecka a propálil gólmana Nitu – 2:0.

Pak byl ještě v akci několikrát střídající Kopic, jenže nejprve nepřihrál přesně Chorému a pak sám nestačil zakončit přesně. A nakonec dostal na popud VAR červenou kartu za faul na Vindheima. Pak v 88. minutě snížil Moberg Karlsson, který tečovanou střelou překonal Hrušku.

Na výsledku už se nic nezměnilo a fanoušci mohli rozvinout transparent: Odpočívej v pokoji Čišo.

Z oslav titulu, který fotbalisté FC Viktoria věnovali Marianu Čišovskému
Limberský: Odešel legendární obránce a fantastický člověk