Ale ruku na srdce, viktoriáni už pár kol o titul nehrají, jejich jarní bodová bilance je bídná. A naplno nezabrali ani se Slováckem, i když dvakrát vedli. Po bezbrankovém poločase, v němž nejprve neproměnil sólový nájezd přes půlku hřiště Vydra a potom zase v tutovce vychytal Chorého gólman Slovácka, je poslal do vedení brzy po přestávce kapitán Hejda.

Viktoria Plzeň remizovala se Slováckem 2:2.
Viktoriáni doma dvakrát vedli, ale nakonec brali se Slováckem jen bod

Jenže pak přišla fatální chyba gólmana Staňka, jemuž propadla v 64. minutě mezi rukama nepříliš nebezpečná hlavička Kalabišky. Je pravda, že plzeňský brankář svůj tým v minulosti několikrát podržel, loni ho skvělými výkony dotáhl k titulu, ale v sobotu neměl svůj den. Ale to se občas stane.

„Sám si uvědomuje, že udělal chybu,“ hájil Staňka plzeňský kouč Michal Bílek. „Pořád je to špičkový gólman, který se z toho dostane,“ naznačil, že dál věří brankářské jedničce Viktorie.

Ta mohla v sobotu i tak vyhrát, protože v 73. minutě dotlačil po další standardce do sítě míč nigerijský forvard Durosinmi, jenž byl na hřišti jen dvě minuty. Jenže tři minuty na to přišlo další zaváhání plzeňské defenzivy a po hlavičce Vechety bylo znovu srovnáno a remízou 2:2 také zápas skončil.

Promo Kanonýr Deníku

„Přišlo období, kdy dostáváme blbé góly,“ připomněl trenér Michal Bílek, že inkasované branky jeho celku v jarní části FORTUNA:LIGY jsou někdy až komické. „Soupeř prakticky dvakrát vystřelil na bránu a dal dva góly,“ nechápal kouč plzeňské Viktorie. Kromě mizerné defenzivy litoval i zahozených šancí.

„Je obrovská škoda, že jsme utkání nevyhráli, příležitosti jsme měli. Jdeme sami na bránu (Vydra), šanci měl Choras (Tomáš Chorý), pak tam byly další závary, střely. Ve druhé půli jsme si vytvořili tlak, ale bohužel nejsme schopni utkání dotáhnout do vítězného konce,“ litoval Bílek.

Fotbalisté Viktorie Plzeň vstoupili do nadstavby o titul sobotní remízou 2:2 se Slováckem.Plzeňský gólman Jindřich Staněk.Zdroj: Jindřich Schovanec

„Přitom to celkově od nás nebylo špatné utkání, jen po naší brance na 1:0 jsme trošku vypadli z role,“ doplnil plzeňský kouč, jenž už před startem nadstavby říkal, že obhajoba titulu se jeho celku vzdaluje v nedohlednu a tak bude hlavním úkolem uhájit třetí příčku. Remízou se Slováckem udrželo sobotního soka v tabulce jedenáct bodů za sebou a po nedělním debaklu Bohemians na Slavii (0:6) dokonce zvýšilo na klokany náskok na deset bodů.

Ale o motivaci svých svěřenců pro zbylá čtyři kola nemá plzeňský kouč obavu. „Je to jejich práce, v tom problém nevidím. Někteří hrají o své další angažmá,“ říkal Michal Bílek. Jedním z nich je zkušený bek Radim Řezník, jenž nastoupil poprvé od loňského července. „Potřebujeme zbylá utkání odehrát solidně. I kvůli fanouškům, kteří nás celou dobu povzbuzovali. Zaslouží si odměnu v podobě vítězství,“ doplnil trenér Viktorie.

Viktoria Plzeň B (na archivním snímku fotbalisté v červenomodrých dresech) získala v Hostouni jeden bod a v třetiligové tabulce se nachází na třetím místě.
Béčko Plzně podržel v Hostouni Tvrdoň čistým kontem