Velmi atraktivní přípravný zápas přichystala pro svoje fanoušky plzeňská Viktoria, která v souboji posledních šampionů svých zemí v úterý vyzve v Dobřanech slavný Slovan Bratislava.

A v jeho belasém dresu by se měla vůbec poprvé představit hvězdná posila Juraj Kucka.

Reprezentant své země se zkušenostmi z AC Milán, FC Janov a Parmy, který naposledy hrál za Watford, se na Slovensko vrací po dlouhých 13 letech.

„Chtěl jsem pokračovat blíž domovu, ale neměl jsem jasně dané, že se chci vrátit na Slovensko. Ale když jednání se Slovanem došla do určitého bodu, měl jsem pocit, že je to správná volba,“ říkal Juraj Kucka minulý týden pár minut po podpisu smlouvy.

V létě má pomoci vytáhnout klub z Bratislavy do skupiny Ligy mistrů, jejíž kvalifikaci budou letos hráti viktoriáni.

Roman Janoušek (vpravo) v dresu Viktorie Plzeň
LEGENDY VIKTORIE: Na Plzeň vzpomínám rád, říká Janoušek

Ale zatímco oni teprve čekají na soupeře ve 2. předkole, kterým bude lepší z dvojice HJK Helsinky – RFS Riga, Slovan už ví, že se na úvod utká s gruzínským Dinamem Bartumi. Nejprve ho už 6. července přivítá doma, odveta se hraje týden nato.

A právě zítřejší zápas s plzeňskou Viktorií tak pro něho bude generálkou. Slovan už má za sebou soustředění v Rakousku, v jehož rámci porazil SV Ried (3:0), a po návratu hrál bez branek s Dunajskou Stredou, kterou nově trénuje bývalý plzeňský kouč Adrian Guľa.

To plzeňští fotbalisté mají za sebou dvě vydařená utkání s týmy z nižších soutěží. Divizní Klatovy porazili 6:0 a třetiligové Karlovy Vary dokonce 9:0.

„V takových zápasech nejde úplně o výkon, ale aby kluci absolvovali dobrou tréninkovou jednotku. A hlavně, aby se ve hře objevovaly věci, které potřebujeme, aby zvládali především noví hráči. A to se zatím daří,“ říkal po středeční přípravě plzeňský asistent Pavel Horváth.

V obou zápasech se trefil útočník Jan Kliment, jenž má nahradit Jeana-Davida Beauguela, i navrátilec z hostování Ondřej Mihálik, záložník Václav Pilař nasázel Klatovům dokonce hattrick. Proti Karlovým Varům se pak uvedl i mladíček Filip Čihák a především pak brazilský záložník Cadu.

Z nových hráčů zatím nenastoupil jen stoper Tijani.

Ale ani tím výčet plzeňských posil ještě nemusí končit. „Už jsem to jednou říkal, že pokud bude hráč a bude možnost ho přivést, určitě o něm budeme přemýšlet,“ zopakoval plzeňský asistent.

Vedení Viktorie se poohlíží zejména po obsazení podhrovového hráče, kde proti Karlovým Varům naskočil právě Cadu, jenž může hrát i na krajích zálohy či obrany.

Bratislavský Slovan bude pro plzeňské fotbalisty první vážnější prověrkou v přípravě, v pátek pak hrají ještě dopoledne s druholigovým Táborskem a pak už vyrazí na herní kemp do rakouského Westendorfu. Ale ještě předtím přijdou první škrty v kádru.

„Na soustředění už nás tolik nepojede,“ potvrdil Pavel Horváth, asistent trenéra Michala Bílka.