„Důležitá je ale výhra a tři body, takže spokojenost,“ nezlobil se 27letý fotbalista, který při zranění Kovaříka zaskočil na levém beku.

„S trenérem jsem o tom mluvil už předtím, naskočil jsem tam už v jiných zápasech. Ta pozice mně nevadí. Ale přeju Honzovi, ať se brzy vrátí a může se s námi zase zapojit,“ vzkázal Falta.

Drtivou většinu prvoligových startů nasbíral v dresu Olomouce, ale po lednovém přestupu do Plzně rychle získal místo i v sestavě Viktorie. Nastoupil do všech tří zápasů a teď pomohl k výhře na hřišti Baníku.

OTŘESENÝ JAN KOVAŘÍK opustil hřiště ve 25. minutě, utrpěl silný otřes mozku a musel zůstat v ostravské nemocnici, teprve dnes by se měl přesunout do domácího léčení.
Příště budeme zase hladoví, slibuje trenér Guľa

„Je to důležité vítězství. Posunuli jsme se tabulkou výš. Potvrdili jsme domácí vítězství s Pardubicemi a teď potřebujeme nějakou úspěšnou sérii, ať jsme tam, kde chceme být,“ přeje si Falta do nejbližších dnů.

A věří, že druhé vítězství v řadě viktoriány nakopne. „Hrajeme teď doma, když to zase zvládneme, pevně věřím, že už to bude jenom lepší,“ doplnil Falta.