Myšlenka pravidelných silvestrovských setkání vznikla v roce 1990 u tehdejšího předsedy AFK Chrudim Petra Vojtěchovského, zápasy tak pomalu dokončují třetí dekádu. Bez tradičního dopoledního setkání si Silvestra neumějí někteří hráči, funkcionáři a příznivci fotbalového klubu AFK Chrudim představit.

Letošní, v pořadí jíž 28. ročník, odstartuje na UMT Letního stadionu v pondělí 31. prosince v 10:00.

A koho uvidíme v akci? To se i my sami necháme překvapit! Každopádně víme, že o legraci a kvalitní fotbalovou podívanou nouze nebude. Po konci silvestrovského fotbálku se účastníci jako tradičně přesunou do restaurace Gól, kde pro ně bude připraveno občerstvení.

Miroslav Pekárek v roli trenéra dovedl fotbalisty Nové Vsi u Č. Budějovic v I. A třídě k podzimnímu prvenství.
Kam až dojdou fotbalisté z Nové Vsi?

Témat k povídání bude hodně. V roce 2018 totiž chrudimský fotbal zažil řadu úspěchů. Dokázal ubránit vytvořený náskok a vyhrát Českou fotbalovou ligu, po dlouhé pauze se vrátil do druhé nejvyšší soutěže, kde po podzimní části drží 14. příčku. K úspěchům lze přiřadit i pohárovou jízdu přes Mladou Boleslav. Cesta se zastavila až v kolektivu patnácti ligových mužstev v pražském Edenu. Příprava na jarní část startuje pro svěřence trenérů Jirouska a Matějky již 3. ledna, o dva dny později přijde první vystoupení v Tipsport Lize proti konkurenčním Pardubicím.

Petr Dejnožka

Fotbalisté Všechovic. Ilustrační foto
Všechovice touží po divizi. Brankáře chceme z Baníku, prozradil trenér