Výmysl Romana Berbra – penaltový rozstřel – v týdnu před začátkem soutěží z pravidel zmizel, zase se bude hrát spravedlivěji o každý bodík.

„My mohli mít tři, kdyby se povedlo dotáhnout všechny posily. Protože tak slabá Plzeň k nám ještě nepřijela. Bohužel průtahy na některých svazech, třeba bulharském, jsou hodně velké. Jsem ale přesvědčen, že v příštím kole už budeme kompletní,“ odhodlaně hlásí předseda klubu Marek Tvrz.

CESTA ZA TITULEM. Fotbalista Jan Mejdr ve videu zmapoval postup Hradce Králové do první ligy.
S kůží na trh. Fotbalista a youtuber Jan Mejdr popsal úspěch Hradce

Jeho tým se hlavně bránil a dobře. Vše jistil právě Jiří Novotný, jehož kouč Ben Hassen nezařadil na jeho oblíbené místo stopera, kde má silnou dvojici Rendla – Duchoň, ale na pozici štítového záložníka.

Padesátník, jenž je legendou Sparty, hrál nejen podle diváků úžasně a zařadil se mezi slavné hráče, kteří nastoupili v rakovnickém dresu, třeba Oldřicha Nejedlého nebo Josefa Kadrabu. „Podal neskutečný výkon,“ smekl i Tvrz.

Novotný, rodák ze Sokolova, byl na Letné do roku 2003. Pak působil v Rusku či na Slovensku, prefesionální kariéru zakončil v Dukle v roce 2009.

Nečekaný bod

Ale zpátky k zápasu: Rakovník vyválčil nečekaný bod, přestože domácí si museli vypomoci i kluky z A třídního béčka. Kalaš, Červený, Severin nebo Mašek zaslouží absolutorium.

Legenda pražské Sparty Zdeněk Caudr pochází z Polešovic, kde tráví i letní měsíce.
Legendární Caudr: kapitán Sparty bez titulu, kvůli kritice přišel o olympiádu

Plzeň v sestavě s Kladeňáky Kronusem a Vrbou měla trvalý nápor, ale jen dvě velké šance. První obětavě zablokoval Rendla, druhou bravurně lapil Janda. „Je fajn, že máme aspoň bod, protože před zápasem jsme vtipkovali, že soutěž pro nás začne až druhým kolem. Bránili jsme se, ale ubránili,“ těšilo Marka Tvrze.