„Rozhodla kvalita soupeře,“ tvrdí Hruboš. I když byli hosté na krajského rivala důkladně nachystaní a znali jeho sílu, nakonec stejně po boji padli. „Na naše možnosti jsme utkání zvládli dobře,“ je přesvědčený nejlepší hráč Uherského Brodu.

Ilustrační foto.
Divočina na Trutnovsku. Sudí rozdal čtyři červené karty najednou

„Bohužel soupeř potrestal naše individuální chyby. Jinak jsme s Kroměříží odehráli vyrovnanou partii,“ pokračuje. Hanáky poslal v první půli do vedení mladík Cupák, po přestávce udeřil důrazný kanonýr Silný. Byl to právě Hruboš, kdo v 64. minutě utkání pořádně zdramatizoval. Vysoký útočník se po centru Malenovského zavěsil do vzduchu a prudkou hlavičkou překonal gólmana Flodera.

„Krásně kopnutá standardka,“ chválil spoluhráče střelec kontaktní branky. Brodská třináctka byla vzápětí blízko vyrovnání, ale balon po další povedené hlavičce poslala kousek nad domácí branku.

„Byla to naprosto totožná situace. Přesně takto to máme secvičené. Nabíhal jsem do stejného prostoru, škoda, že už si mě soupeři trošku lépe hlídali. Chyběl tam kousek,“ lituje Hruboš, který se ve druhém poločase dostal ještě do jedné šance, ale ránu poslal pravou nohou vedle.

Fotbalisté Uherského Brodu (v červených dresech) na úvodní domácí výhru nad Dolním Benešovem v Kroměříži nenavázali.
Kroměříž si poradila s Uherským Brodem. Odpor rivala zlomil Silný

Kroměříž slabší čtvrthodinku přečkala a v závěru potřetí udeřila. Po úniku dravce Silného nebylo co řešit. „Nevěšíme hlavu. Připravíme se na další utkání,“ zůstává Hruboš v klidu. „Kroměříž má jeden z nejkvalitnějších týmů v soutěži. Přijdou zápasy, ve kterých budeme dominovat,“ věří.

Loňský třetiligový nováček se v MSFL oťukal, letos by se ho záchranářské boje týkat neměly. Vedení klubu podepsalo smlouvu s výrazným partnerem, šéf Josef Hamšík se na spolupráci dohodl s Českou zbrojovkou. „Jsem odchovanec, znám všechny dekády a souvislosti. Hraji tady od krajského přeboru a vím, že teď máme nejkvalitnější tým, co pamatuji,“ tvrdí Hruboš.

Miroslav Tomáš
Manažer Poděbrad Tomáš: Nejtěžší bylo postoupit. Teď se musíme oťukat

I když v Brodě po minulé sezoně skončili dva klíčoví hráči Šálek se Sklenářem, jako náhrada do týmu v létě přišlo šest nových hráčů. Posílené a omlazené mužstvo se sehrává za pochodu.

„Příprava byla krátká, teprve si na sebe zvykáme. Věřím, že to bude dobré,“ dodává fotbalista, který kromě krátkého působení u mládeže Slovácka a jedné sezony v Rakousku strávil celou kariéru v rodném Uherském Brodě.

Bývalý jihomoravský předseda fotbalového svazu Pavel Blaha.
Předseda Pavel Blaha: Brno do nejvyšší soutěže patří. Musíme věřit