„Čekal jsem, že si na mě hráči soupeře budou po posledním vzájemném duelu dávat větší pozor, ale paradoxně mě od úvodních minut vůbec nedostupovali a dopřáli mi dostatek prostoru,“ byl překvapen Pavel Krása, kterému v podzimním utkání středočeské 1. B třídy stačila na pět branek pouze půlhodina v průběhu druhého poločasu.

NEJPŘÍSNĚJŠÍ TREST. Červená karta znamená vyloučení. Někdy ji rozhodčí tasí v opravdu bizarních momentech. Ilustrační foto.
Vyloučení ve fotbale? Někdy jde o kuriózní událost

Tentokrát však i díky benevolentnosti obránců Rudné hrozil hned od začátku. Zprvu se ale trápil v koncovce. „Zápas jsem nezačal vůbec dobře. V úvodu jsem selhal ve dvou stoprocentních šancích, po kterých jsem se bál, abychom zápas neztratili,“ přiznal osmadvacetiletý útočník.

Na třetí pokus už to ale vyšlo. Po čtvrthodině hry otevřel skóre utkání a odstartoval své velké představení. „Naštěstí jsem to prolomil. První gól nám hodně pomohl,“ ulevil si útočník Dalekých Dušníků, na jehož branku navázal ještě v prvním poločase Slunečko.

Skvělý střelecký výkon

Krása si nechal zbytek svého představí až na druhý poločas, konkrétně na poslední dvacetiminutovku, v jejímž úvodu nejprve zvýšil na 3:0. Záhy navíc přidal další dva zásahy a všechno zakončil v poslední minutě utkání, kdy pečetil nejen svůj skvělý střelecký výkon, ale i skóre zápasu. „Kdybych nebyl dřevák, tak jsem mohl další góly nejen dát, ale i připravit spoluhráčům,“ smál se hrdina utkání.

„Výhra mě těší. Odčinili jsme tak poslední porážku s rezervou Dobříše a věřím, že budeme na vítězné vlně pokračovat i nadále,“ dodal Krása, který do sítě Rudné nasázel polovinu všech svých letošních branek, kterých má na kontě dvacet.

ŠTOLOVA PĚTKA. Zleva stojí Zdeněk Štol (trenér), František Štol (předseda), Petr Štol (vedoucí mužstva, sekretář). Dole klečí (zleva) Michal Štol (útočník) a Radek Štol (záložník).
Jako Klapzubovi. Fotbal v Dobkovicích by bez rodiny Štolů těžko fungoval